De 6 beste gadgets voor onderweg

Je gaat op reis en je neemt mee… een hoop elektronica. Wat zijn vandaag de dag onmisbare gadgets voor onderweg? We zetten er een paar voor je op een rij.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/last-spinnen-zo-kom-ervan-af/

RaidSonic Icy Box: Mobiele Android-tv

Wie tijdens een reis of vakantie behoefte heeft aan (lokale) live-televisie zonder een mobiele databundel te belasten, kan de RaidSonic Icy Box IB-MP103DVB-T2 (zie bovenstaande afbeelding) overwegen. Deze dvb-t-ontvanger sluit je via een micro-usb-adapter rechtstreeks op een smartphone of tablet aan. De antenne monteer je middels een mcx-connector op deze adapter, maar je kunt als alternatief ook een verloopkabel naar een aparte dongel met twee antennes gebruiken.

Laatstgenoemde optie vergroot de kans op een goede ontvangst. Het apparaatje is in staat om zowel dvb-t- als dvb-t2-signalen op te pikken. De IB-MP103DVB-T2 werkt overigens alleen in combinatie met Android 4.2 of hoger, want voor een juiste werking is de Icy Box TV Mobile App uit de Play Store vereist. Vanuit Nederland heb je alleen toegang tot drie publieke zenders en een regionaal kanaal. In veel omringende landen zijn er meer kanalen beschikbaar.

Binnen de app zijn verder een opname-functie en programmagids (epg) aanwezig. Deze dvb-t-ontvanger is bij enkele webshops vanaf z’n 72 euro te koop.

Televisie-apps als Ziggo GO en KPN Interactieve TV werken trouwens niet vanuit het buitenland. Vanzelfsprekend kun je regiorestricties via een vpn-server omzeilen, maar met producten van Slingbox bestaat er ook nog een alternatieve methode. Hiermee maak je je eigen tv-signaal namelijk toegankelijk via internet.

Je verbindt een Slingbox met de settopbox en het (draadloze) thuisnetwerk binnen jouw woning, waarna je onderweg een browser of de SlingPlayer-app gebruikt om eigen tv-kanalen te ontvangen. Dat werkt ook op mediastreamers als Apple TV en Chromecast. Slingbox heeft ten opzichte van vpn-servers als voordeel dat je geen maandelijkse kosten hebt.

Razer Blade Stealth: Powerbank met usb-c

Powerbanks voor smartphones en tablets zijn bij de meeste mensen wel bekend, maar met het juiste product kun je ook laptops van een ‘energieboost’ voorzien. Razer bracht onlangs een fraai exemplaar uit dat speciaal ontwikkeld is voor gamelaptops van dit Amerikaanse merk, zoals de Blade Stealth. Naar eigen zeggen kan het de speelduur op de genoemde gamelaptop met zes uur verlengen.

Deze powerbank gebruikt voor het opladen een usb-c-aansluiting, zodat het ook werkt bij geschikte laptops van andere merken. Verder is de Razer Power Bank ook voorzien van twee usb-a-poorten voor het opladen van overige mobiele apparaten. In de behuizing bevindt zich een li-ion-accu met een capaciteit van 12.800 mAh.

Voor het opladen van deze accu gebruik je de usb-c- of micro-usb-aansluiting. Razer levert helaas geen eigen ac-adapter mee. De powerbank ondersteunt verder Quick Charge 3.0-technologie. Ondersteunde laptops, smartphones en tablets kun je dus snelladen. De fabrikant beweert verder dat de powerbank op eigen houtje aangesloten apparaten kan identificeren. Hierdoor kiest de powerbank automatisch de efficiëntste oplaadmethode.

De degelijke behuizing bestaat uit zwart aluminium. Aan de zijkant zijn er verder vier statuslampjes en een aan/uitschakelaar aanwezig. De afmetingen vallen met 12,58 × 7,82 × 2,34 centimeter mee. Het gewicht bedraagt 335 gram. De Razer Power Bank is wel wat aan de dure kant, want de adviesprijs bedraagt 170 euro.

Kingston DataTraveler Ultimate GT: Enorme usb-stick

Zeker tijdens lange trips maken mensen nogal wat foto’s en video’s. Als je altijd opslagruimte tekortkomt, ligt de aanschaf van een externe opslagdrager voor de hand. Onlangs bracht Kingston met de DataTraveler Ultimate GT naar eigen zeggen de grootste usb-stick ter wereld uit. Dit product is namelijk in een 1TB- en 2TB-uitvoering verkrijgbaar.

Deze usb-stick is overigens bepaald niet goedkoop, want de uitgebreidste uitvoering kost een kleine 1600 euro. Voor de usb-stick met 1 TB betaal je zo’n 900 euro. Kingston biedt vijf jaar garantie op dit product, en dat mag je voor deze prijs ook wel verwachten. Het betreft een exemplaar met een usb3.1-aansluiting, waardoor er in theorie een hoge lees- en schrijfsnelheid mogelijk is. Volgens de specificaties bedragen die respectievelijk 300 en 200 MByte/s.

De behuizing bestaat uit twee aangrenzende blokken waarin Kingston een schuifelement heeft verwerkt. Op die manier berg je de usb-connector op of maak je hem juist vrij. De behuizing is met 7,52 × 2,7 × 2,1 centimeter wel iets forser dan doorsnee usb-sticks. De metalen behuizing met zinklegering is volgens Kingston in staat om lichte schokken op te vangen.

Yoyo M: Bluetooth-speaker met lange accuduur

Voor een paar tientjes koop je al een bluetoothspeaker, maar het geluid van dit soort plastic rommel is doorgaans ondermaats. Gelukkig mengen steeds meer serieuze audiomerken zich nadrukkelijker op de portable audiomarkt. Een goed voorbeeld hiervan is Cambridge Audio. De Engelse fabrikant lanceerde onlangs zijn Yoyo-lijn met drie nieuwe bluetoothspeakers.

De Yoyo M is hiervan de opvallendste verschijning. Dit betreft namelijk een stereopaar en dat is in de drukbezette markt van bluetoothspeakers tegenwoordig een unicum. Vanwege het stereobeeld klinkt de Yoyo M dan ook voller en dynamischer dan de meeste producten met een enkele speaker. Beide luidsprekers hebben een fullrange-driver en subwoofer aan boord voor de lage tonen. Vreemd genoeg doet Cambridge Audio geen mededelingen over de accucapaciteit. Wel garanderen de Britten een speelduur tot maar liefst 24 uur op een enkele acculading.

Via de usb-poort gebruik je de interne batterij desgewenst voor het opladen van mobiele apparatuur. Naast bluetooth kun je ook een 3,5mm-ingang gebruiken om je audiobronnen te verbinden. Voor de bediening gebruik je eventueel de aanraaktoetsen bovenop de behuizing. Elke luidspreker is 12,5 × 20,4 ×12,5 centimeter en weegt 1,5 kilo. Kortom, handzaam genoeg om mee te nemen op reis. De Yoyo M is in verschillende kleurstellingen verkrijgbaar en kost per set ongeveer 299 euro.

Ewent EW3990: Rijdend stopcontact

Soms is het fijn als je in de auto of camper een normaal stopcontact kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor het opladen van een laptop. Met een omvormer krijg je dat simpel voor elkaar. De nieuwe Ewent EW3990 voldoet uitstekend aan deze behoefte. Deze omvormer levert een vermogen van zo’n 150 watt met pieken tot 300 watt. Het product zet een elektrische spanning van 12 volt om naar 230 volt. Je sluit de omvormer aan op de sigarettenaansteker.

De Nederlandse fabrikant heeft rekening gehouden met het ontwerp, want de behuizing past prima in de bekerhouder van de auto. Het stopcontact bevindt zich aan de bovenzijde, terwijl er aan de zijkant ook een usb-poort met een stroomsterkte van 2,1 ampère is ingebouwd. Nuttig wanneer je bijvoorbeeld een tablet wilt opladen. De EW3990 is verder beveiligd tegen overspanning, onderspanning, oververhitting, overladen en kortsluiting. Bovendien bevat het apparaat ook nog een extra zekering voor de bescherming van de auto. De adviesprijs van deze omvormer bedraagt 34,98 euro.

OfficeJet 250: Mobiel printen

Fotofanaten drukken hun mooiste kiekjes natuurlijk het liefste meteen af. Op een externe locatie is dat doorgaans lastig, behalve natuurlijk als je een mobiele printer meeneemt. HP fabriceerde met de OfficeJet 250 een all-in-one-exemplaar met een ingebouwde accu. Wat de accucapaciteit daarvan precies is, geeft HP helaas niet vrij.

Via usb koppel je een apparaat aan deze printer, al kun je de OfficeJet 250 ook met een draadloos netwerk verbinden. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor uitsluitend de 2,4GHz-band kunt gebruiken. Overigens is er via de functie W-Fi Direct ook een rechtstreekse verbinding tussen de printer en het (mobiele) apparaat mogelijk. Ideaal voor plekken zonder internet! Voor de bediening is deze printer voorzien van een 2,65inch-aanraakscherm.

In de papierlade passen ongeveer vijftig A4’tjes. Verder kun je ook een kleiner formaat in de documentinvoer kwijt, zoals 10 × 15 centimeter fotopapier. De maximale printresolutie bedraagt 4800 × 1200 dpi in kleur. De scanresolutie is 600 × 600 dpi. In de printer bevinden zich twee inktcartridges die HP standaard meelevert. De OfficeJet 250 laat zich met een gewicht van zo’n drie kilo prima meenemen. De afmetingen vallen met 38,02 × 19,83 × 9,13 centimeter mee.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Ben
    Posted 30/08/2017 2:05 pm 0Likes

    Die bluetooth-speaker is wel echt bizar. 24 uur. En betekend dit dan ook 12 uur op de heenweg en 12 uur op de terugweg (2 weken later)? Of verliest die ook wel iets als je hem even niet gebruikt?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]