De 9 beste lifehacks om iets in huis schoon te maken

Slechts weinig mensen de schoonmaak leuk. Daarom heeft Lifehacking tips verzameld waarmee je een aantal vervelende, tijdrovende klussen veel sneller voor elkaar kunt krijgen.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/vier-vieste-plekken-huisen-hoe-weer-schoon-krijgt/

Afzuigkap

De afzuigkap boven je kookplaat wordt altijd erg snel vet, en bovendien ook nog eens stoffig. Waarschijnlijk gebruik je dure en/of chemische schoonmaakmiddelen om deze opgehoopte troep eraf te krijgen.

Maar wist je dat je met een beetje zonnebloemolie of olijfolie het stof en vet er zo af kunt vegen? Daarna hoef je alleen maar een beetje gewoon schoonmaakmiddel te gebruiken om het laatste vuil eraf te halen. Als je een roestvrijstalen afzuigkap hebt, kun je het schoonmaakmiddel trouwens overslaan, omdat de olie ervoor zorgt dat het roestvrijstaal er mooi uit blijft zien.

En als je er achteraf een beetje autowas op doet, is je afzuigkap de volgende keer nog eenvoudiger schoon te krijgen.

Bankstel

Als er vlekken op je microvezel bankstel zitten, kun je deze er gemakkelijk uit krijgen met alcohol. Doe een beetje alcohol in een spuitfles en spuit het op de vlek. Gebruik een witte spons om het erin te werken. Laat het opdrogen, en gebruik een witte borstel om de vezels weer goed te krijgen. Gebruik altijd kleurloze alcohol zoals wodka of gin, en een witte spons en borstel, zodat zelf je geen nieuwe vlekken maakt.

Lamellen

Lamellen zijn heel lastig schoon te krijgen, en er hoopt zich een heleboel stof in op. Maar met een sok en een mengsel van water en azijn kun je heel snel al het vuil eraf krijgen. De sok kun je makkelijk tussen de lamellen vegen, zodat zowel de boven- als onderkant meteen schoon wordt.

Kranen

Zien je kranen er niet zo mooi meer uit? Neem een halve citroen en wrijf hiermee over het metaal. Roest en vlekken zullen meteen verdwijnen en je keuken en badkamer ruiken ook nog een fris naar citroen.

Kringen

Als je geen onderzetters gebruikt, zit je tafel vast vol met kringen van glazen. Deze kun je eenvoudig weg krijgen door een haardroger vlak boven de kringen te laten blazen. Na een paar minuten verdwijnen de kringen als sneeuw voor de zon.

Vloerbedekking

Je hoeft geen dure vlekkenverwijderaar te kopen om vlekken uit je vloerbedekking te krijgen. Je kunt zelf een middeltje maken door in een spuitfles 1 deel azijn en 2 delen water te doen. Spuit het over de vlek en leg er een natte witte doek overheen. Neem een warm strijkijzer en strijk de doek zo’n 30 seconden. De doek zal de vlek opnemen, zodat je vloerbedekking weer mooi schoon is.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/waarom-je-geen-gele-stofdoek-moet-gebruiken/

Koelkast

Vieze geurtjes in je koelkast zijn vervelend. Soms kun je er maar niet van af komen, hoe goed je de koelkast ook reinigt. Een handige truc is om ’s nachts een opgerolde krant in de koelkast te leggen. De krant neemt de vieze geurtjes op en je koelkast zal ’s ochtends weer fris ruiken.

Lastige plekken

Lastige plekjes kun je prima schoonmaken met een tandenborstel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plek rond de basis van een kraan, reliëf in de deuren van je keukenkastjes, je toetsenbord, enzovoorts.

Make-up kwasten

Als je van make-up kwasten gebruikmaakt, kun je deze eenvoudig schoon krijgen met babyshampoo. Laat ze daarna wel goed drogen, bijvoorbeeld door ze ondersteboven aan een kleerhanger vast te maken.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]