bedNa een lange week hard werken, getting things done, deadlines halen, vroeg opstaan, regelen, bellen en emailen is het weer bijna tijd voor het weekend. Sommigen denken dat lifehacken gaat om nog meer werk doen. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kan de tijdsbesparing die lifehacks opleveren ook juist gebruiken om meer aandacht aan je gezin te besteden of een hobby te handhaven. Dankzij lifehacking hoef jij niet in het weekend je boekhouding te doen of de minder urgente taken in je vrije tijd te doen. Toch zijn velen die aan lifehacking doen gepassioneerde mensen die van hun vak houden. Zij nemen die extra tijd vaak om meer werk te verzetten, net dat kleine extra beetje ambitie te verwezenlijken. Ook in het weekend.

Toch is het een zeer verstandige lifehack om in het weekend je elastiekje te ontspannen, als contrast tegen al dat efficiƫnte gedoe zodat je de komende week weer stressvrij verder kan. Het is dus tijd voor je beloning.

De beloning in mijn weekend bestaat uit stappen, familie en vrienden bezoeken, klussen aan antieke auto’s onder het genot van een koel biertje, weekendjes Frankrijk, lekker uitslapen en vooral zonder schaamte mijn tijd verdrijven.

Wat doe jij in het weekend? Ga jij gewoon door met lifehacken? Of tank je juist lekker bij?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Petra Moes
  Posted 16/09/2007 9:39 am 0Likes

  Voor mij als ondernemer/pro-outsider/freelander wisselt het erg. Nu heb ik een klus waar ik 5 dagen per week op kantoor zit, dan is het weekend inderdaad om de boel thuis weer op orde te brengen. Maar gelukkig gaat dat over : ). En dan telt ‘weekend’ voor mij niet meer. Dan neem ik ook graag de dinsdag vrij omdat het dan rustig is in de stad. En werk ik in het weekend omdat ik dan een training moet geven. En dat bevalt me het beste. Op zondag (dat dan weer wel) kijken hoe de week er uit ziet en de vrije dagdelen bepalen. En hoe dat unwinden gaat? Een beetje als boven: wandelen, stumbelen en youtuben op de computer, klussen in huis, vrienden bezoeken, flickr bijwerken.

 • Martijn Aslander
  Posted 15/09/2007 7:37 pm 0Likes

  lekker de kranten van de afgelopen weken bijlezen, veel koffie, en een beetje wandelen in de stad…. zo mogelijk een bios bezoeken en lekker lang uitslapen.

  Verder gebruik ik http://www.memotome.com om mijn wekelijkse routine van dingen die niet in de soep mogen lopen van mezelf onder mijn aandacht te brengen. Op Zondag krijg ik altijd een mail met een aantal simpele taken zoals backups draaien en een aantal essentials printen….

 • Sanne Roemen
  Posted 15/09/2007 11:40 am 0Likes

  Lekker een beetje pielen op mijn laptop, eindelijk rust om TED talks te kijken, uitkateren van Naamlooz, fietsen, wandelen. Allesbehalve boodschappen doen, ik vind het veels te druk in de stad. ‘s Avonds lekker liflafjes eten, boekje lezen, filmpje kijken. Genieten dus, net als elke andere dag van de week maar met minder storingen en minder het gevoel dat ik beschikbaar en bereikbaar moet zijn.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 14/09/2007 2:49 pm 0Likes

  Veel mensen om me heen vinden het vreemd, maar ik vind het heerlijk om in het weekend doelloos op mijn laptop wat weg te surfen en een beetje te vogelen en te klooien met software enzo. Zoals anderen aan een auto knutselen of een boek lezen ben ik met mijn bestanden bezig of lees ik wat leuke weblogs over mijn hobbies (streetart, vinyl toys). Het instrument is hetzelfde als in mijn professionele leven, namelijk een laptop, maar wat ik er mee doen is wezenlijk anders.
  Toch wordt dit als gek ervaren als ik een artikel op mijn laptop lees. Terwijl hetzelfde artikel uitgeprint, of met een magazine op de bank, niet die opgetrokken wenkbrauwen geven.

 • Locutus
  Posted 14/09/2007 12:23 pm 0Likes

  Mijn weekends zijn niet altijd zo ontspannend. Ik woon alleen, door de week ga ik elke dag werken,savonds doe ik huishoudwerk zoals koken, afwassen, mijn kat verzorgen. Zaterdags wacht dan meestal huishoudwerk: wassen, strijken, boodschappen doen, kuisen,… . Zondags ben k dan wel uitgeput en heb k de energie niet meer om nog aan sport ofzo te doen. Dan is het meestal tv kijken en achter de pc hangen.

  Nu, ik woon nog niet zo lang alleen dus het er is nog een kans dat het zal verbeteren :o) Als er iemand tips heeft, die zijn altijd welkom :oD

  Greetzz
  Locutus

 • Annedien
  Posted 14/09/2007 12:14 pm 0Likes

  Klinkt goed, Daan! šŸ™‚
  Ik denk dat veel ‘professional outsiders’ (danwel Soevereine Specialisten) het weekend anders ervaren dan mensen met een reguliere baan. Voor werknemers lijkt er vaak een grotere ontlading te zijn, omdat de structuur van verplichtingen en verwachtingen die je niet zelf hebt gecreĆ«erd toch anders werkt dan wanneer je zelfsturend bent en ook zelf je verplichtingen en verwachtingen in het leven roept.
  Doordat er zo veel inspirerende prikkels zijn is het dus ook verleidelijk om in het weekend gewoon door te gaan- en voor velen is dat ook de natuurlijke structuur, niet in de laatste plaats omdat we door de week heen microweekendjes kunnen inbouwen en zelf het ritme van activiteit en passiviteit kunnen bepalen (grotendeels). Anderszijds is er dus ook altijd nog wel wat te doen in het weekend, en juist het feit dat elders de economische motor op een lager pitje pruttelt geeft veel mensen energie en de rust om dingen af te tikken en dicht te fietsen, danwel eindelijk eens die inbox op te schonen en administratie weg te werken.

  Zelf heb ik eigenlijk nooit een plan wat ik ‘ga doen’. Soms staat er iets in de agenda, soms ontvouwt zich de dag gewoon en die gaat dan ook helemaal vanzelf weer voorbij, soms gewoon hard werken.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]