De beste gadgets voor je barbecue

De zomer is onderweg. Zwoele dagen, lange avonden en natuurlijk af en toe een barbecue. Niet iedereen heeft evenveel ervaring met de barbecue, en sommige gadgets kunnen het proces een stuk makkelijker maken. Wij speurden het internet af op zoek naar de beste gadgets om jouw barbecue zo soepel mogelijk te laten verlopen.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/de-beste-lifehacks-voor-de-keuken/

Draadloze Vleesthermometer

Een barbecue staat of valt doorgaans met de gerechten die van de barbecue komen. Met een vleesthermometer kun je meten hoe warm en dus hoe gaar de binnenkant van een stuk vlees is. Er zijn zelfs slimme varianten, die laat je gewoon in het vlees zitten en je krijgt vanzelf een seintje op je smartphone als je vlees gaar is.

Hamburgerpers

Over vlees gesproken, de lekkerste hamburgers maak je natuurlijk zelf. Nadat je een stuk gehakt heerlijk hebt gekruid, kun je die met een hamburgerpers in de ideale vorm persen. Hamburgers die je met de hand vormt, kunnen uit elkaar vallen tijdens het bakken, maar door de druk van een hamburgerpers is die kans bijna nihil. Bonustip: Meng een rauw ei door het gehakt om ervoor te zorgen dat het gehakt beter aan elkaar plakt. Scheelt je een hoop gedoe als de hamburger eenmaal op de plaat ligt!

Speaker

Muziek is bijna altijd goed gezelschap. Het kan dan heel leuk zijn om een leuke BBQ-playlist aan te maken voor die lange zomeravonden. Maak de afspeellijst openbaar en deel deze met je gasten, zodat die ook nummers kunnen toevoegen aan de lijst.

None

Voor het afspelen van de muziek is het wel zo handig als je speaker tegen een stootje kan. Gelukkig zijn vooral veel bluetooth-speakers schok- en spatwaterbestendig. Ook kun je sommige speakers met elkaar koppelen, wat vooral handig is als je wil dat iedereen de muziek kan horen, zonder dat degene die naast de speaker zit gehoorschade oploopt.

Snelstarter9200000045351788

Ontspannen is een belangrijk onderdeel van een geslaagde barbecue. Het is dan wel zo fijn als je kolen een beetje vlot aangaan, waardoor de eerste gang al snel op de grill kan worden gemikt. Je kunt simpelweg wat kooltjes in de barbecue gooien en vervolgens een fortuin aan aanmaakblokjes gebruiken.

Een makkelijkere manier is het gebruiken van een snelstarter voor je houtskool. Je legt wat aanmaakblokjes op de bodem en stapelt daar bovenop de kooltjes. Doordat warmte opstijgt en de kooltjes dicht op elkaar liggen, heb je in no-time een flinke partij gloeiende kooltjes!

Bakkwast

Dit kwastje is onmisbaar voor een barbecue. Hiermee kun je namelijk twee dingen doen waar je veel profijt van hebt:

9200000002652806 Je barbecuegrill insmeren met olie, zodat er minder aangekoekte resten aan het rooster blijven zitten. Scheelt je een hoop werk na afloop.

– Je gerechten marineren met de lekkerste smaken en kruiden. Vlees en groenten smaakten nog nooit zo lekker.

Bonustip: Over marineren gesproken, je kunt het ook nog bonter maken met een marinade-injector. Waar je met het kwastje de kruiden en smaken in laat trekken via de buitenkant, kun je dit met een injector ook van binnenuit doen.

Vleesbrander

Wat is er nou gaver dan je eigen stempel op je vlees. Met een vleesbrandijzer kan dat! Leg de brander naast de hete kolen en wanneer je vlees bijna gaar is, brand je je eigen merk erin. Er zijn varianten met vaste logo’s, maar met deze kun je je eigen tekst op de vleesbrander zetten.

De beste apps

Wil je deze zomer echt slim barbecueën? Hier vind je een overzicht van de beste apps voor een geslaagde barbecue!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]