De beste huismiddeltjes tegen hooikoorts

Het is alweer volop lente en de zomer staat voor de deur. Dus is het tijd voor lekker weer, veel buiten zitten, en… voor veel mensen is het ook tijd voor een hoop ellende met hooikoorts. Lifehacking kent een aantal huismiddeltjes die kunnen helpen om dergelijke allergieën te verlichten. Lees ook: 5 gewoontes die slecht voor je zijn.

Bouillon

Bouillon die uit botten getrokken is bevat veel collageen, proline en glycine. Dit zijn stoffen die kunnen helpen bij het verlichten van ademhalingsproblemen. Bovendien werken ze ontstekingsremmend. Misschien heb je bij warm weer niet zo’n trek in bouillon, maar omdat er zout in zit kan het juist een lekkere opkikker geven.

Bloemkool

Bij bloemkool denk je misschien ook niet echt aan zomers eten, maar deze groente is nuttig voor het verlichten van allergiesymptomen omdat de natuurlijke antihistamine quercetine bevat. Quercetine voorkomt dat je immuunsysteem het histamine vrijmaken dat allergiesymptomen veroorzaakt.

pexels-photo-189848

Eucalyptusolie

Eucalyptusolie werkt het beste als je een paar druppels in heet water doet en de stoom inhaleert. Houd dit zo’n 5 tot 10 minuten vol. Het opent je luchtwegen waardoor je weer beter kunt ademen. Dit werkt ook goed bij een verkoudheid.

Gember

Gember werkt ontstekingsremmend. Wanneer je thee zet van verse geraspte gember met een beetje honing, kunnen de symptomen een stuk minder erg worden.

Pompoenzaad

Pompoenzaad bevat veel magnesium, wat helpt om de luchtwegen te openen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • itunes
    Posted 30/05/2017 1:40 pm 0Likes

    Eucalyptusolie werkt het beste als je een paar druppels.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]