De beste manier om brood te snijden

Ongesneden brood blijft langer vers, daarom is het handig om telkens wanneer je een nieuw sneetje nodig hebt zelf het brood te snijden.  Maar veel mensen hebben moeite om even dikke plakken te snijden, en vaak is elk sneetje ook nog eens ongelijk. 

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-gaat-je-anti-aanbakpan-langer-mee/

Bij mij is de bovenkant altijd prima, en hoe verder ik doorga met snijden, hoe dunner het stuk brood wordt. Lifehacking heeft een tip om mooie rechte sneetjes brood te krijgen die overal even dik zijn.

Op zijn kant

De truc is om het brood op zijn kant te leggen. Op die manier heb je tijdens het snijden minder speling, en heb je er ook minder last van als de bovenkant rond is of zaadjes bevat. Gebruik een goed broodmes, en maak zaagbewegingen. Je hebt dan meer controle over de dikte van de sneden.

Ongelijk

Ook als het brood juist dikker is aan de bovenkant, en daardoor op zijn kant minder stabiel ligt, is het een goed idee om het op zijn kant te laten liggen tijdens het snijden. De sneden behouden dan namelijk beter hun vorm, anders vallen er gemakkelijker stukjes vanaf. Houd het wel goed vast tijdens het snijden, en zet niet teveel kracht. Laat het mes het werk doen. Je voorkomt hiermee ook dat zacht brood geplet wordt of uit elkaar valt.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]