De beste tips om jezelf te vermaken in de file

File. Iedereen die vaak met de auto van A naar B moet, heeft er wel eens mee te maken. Als je geluk hebt sta je in een file die bestaat uit ‘langzaam rijdend verkeer’ en kan de vertraging meevallen. Het kan echter ook gebeuren dat er een ongeluk is gebeurd waardoor je een (paar) uur simpelweg stilstaat. Met deze handige tips voor de stilstaande weggebruiker wordt het stilstaan iets dragelijker.

https://lifehacking.nl/werk-tips/zo-combineer-eigen-onderneming-baan/

File-reizen

Als je toch niets doet kun je net zo goed alvast wat dingen plannen. Je vakantie inplannen is niet alleen nuttig, wegdromen naar een warm vakantieoord is ook nog eens veel leuker dan het staren naar die auto voor je. Bedenk zaken als waar wil je heen, hoelang wil je gaan en hoeveel verlofdagen gaat dit je kosten? Als je alles hebt gepland kun je ook gelijk je collega bellen om vervanging op de zaak te regelen. Maak hier vervolgens gelijk een goed gesprek van en de tijd vliegt zo voorbij!

Laat je handen wapperen

Stilstaan in een file kan een ideaal moment zijn om het interieur van je auto een beetje op te ruimen. Snoeppapiertjes, bonnetjes en allerlei soorten rommel stapelt zich vaak op naarmate je kilometers maakt. Nu heb je eindelijk eens je handen vrij om het op te ruimen!

File.mp3

Normaal dringt het geluid van de radio misschien maar half tot je door, maar nu je in de file staat kun je er net zo goed van genieten. Van meezingen met je favoriete muziek word je niet alleen vrolijk, de tijd gaat er sneller van en je mede-filerijders hebben ook nog iets om te lachen.

Geen fan van commerciële radio? Zorg ervoor dat je altijd een CD of USB in de auto hebt met je favoriete muziek of een kabeltje zodat je in ieder geval de muziek of podcasts van je telefoon kan afspelen.

Suggesties

Het beluisteren van audio is verreweg de veiligste manier om je te vermaken in de file. Geluid kun je makkelijk negeren als het verkeer dat vereist en voorkomt dat de file nog langer wordt doordat jij niet op zat te letten. Om de tijd te doden kun je onder andere:

 • Een audioboek. Waar je normaal misschien geen tijd vrijmaakt om een boek te lezen, kan je in die loze uren in de file heel wat boeken beluisteren.
 • Je favoriete podcasts. Van de wekelijkse podcast van je favoriete artiest tot een comedy-show, er zijn meer soorten podcasts dan je zou denken!
 • Beluister een leerprogramma. Wist je dat er volledige audio-cursussen zijn voor het leren van een nieuwe taal?

File.avi

Als je nog wat ruimte op je telefoon vrij hebt, zet er dan alvast een film of aflevering van je favoriete serie op voor noodgevallen. Als je nog twee uur vooruit moet, kan het geen kwaad om wat op je telefoon te bekijken. Klik je telefoon in een standaard, draai je stoel naar achteren en ontspan.

Wees sociaal

Je kunt ervoor kiezen om het thuisfront een berichtje te sturen met de boodschap dat je vaststaat en dus later bent, maar als je tijd wilt doden is het natuurlijk veel leuker om even te bellen. Naast de noodzakelijke telefoontjes is het ook leuk om telefoontjes te plegen waar je die dag geen tijd voor had. Misschien was er wel iemand jarig en je hebt vast ook nog die gemiste oproep van je moeder openstaan.

Als er niemand thuis is en je hebt verder niemand om te bellen, is het ook een optie om gewoon je mede-filerijders aan te spreken. Als het mooi weer is, hebben de meesten toch hun raampje open en wie weet wat voor leuke contacten je nog opdoet.

Tell Us What You Think
0Te gek2Leuk2Serieus?0Meh...1Stom

About Author

7 Comments

 • GHDSPORTS
  Posted 04/07/2019 7:29 pm 0Likes

  Enjoyed reading through this, very good stuff, thank you for share with us keep moving, waiting for updates.

 • Winter
  Posted 19/11/2016 3:46 pm 0Likes

  Slim van dat audio boek. Nooit aan gedacht!

 • Gustavo Woltmann
  Posted 20/09/2016 3:31 pm 0Likes

  Meezingen in de file is mijn favoriete bezigheid! Zo was er enkele jaren geleden een enorm lange file omwille van sneeuw die geen meter (nee geen millimeter) vooruit ging. Mijn partner en ik staken een CD in en begonnen keihard mee te zingen (en bewegen). We kregen veel vreemde blikken uit de andere auto’s (van mensen die erg geïrriteerd waren door de file), maar wij hadden veel lol!

  Een filmpje of serie kijken op mijn smartphone heb ik nog nooit gedaan, maar het is zeker een leuke tip die ik de volgende keer eens moet toepassen!

 • Ralph van Slooten
  Posted 16/12/2015 1:54 pm 0Likes

  Ik neem aan dat meeste tips niet van toepassing zijn bij langzaam rijdend verkeer?
  Persoonlijk vermijd ik liever de voorspelbare files (spitsuren), maar als het eenmaal niet anders kan luister ik graag naar audiobooks tijdens files. Ik heb tijdens het rijden al 2 boeken uit. 🙂

 • Arjan Broere
  Posted 05/12/2015 2:25 pm 0Likes

  Ik rijd ruim 44k km’s per jaar en doe veel files. Alles wat je aandacht van de weg afhoudt, leidt in het beste geval tot langzamer reageren en dus langere file of onoplettend doorsukkelen en bijna aanrijdingen.

  Ik zeg podcasts en luisterboeken, die je gewoon kunt negeren als het verkeer je aandacht vraagt en waar je naar luistert als het kan.

 • Sietse
  Posted 04/12/2015 8:58 pm 0Likes

  Gelukkig heel veel tips om extra file te veroorzaken. Als je in de auto zit: focus op autorijden!

 • Keimpe Wiersma
  Posted 03/12/2015 3:03 pm 0Likes

  Ik heb sinds kort de podcasts herontdekt. Thuis heb ik nooit tijd om een uur naar die dingen te luisteren. In de auto wel! Hier staan een paar juweeltjes:
  http://fourhourworkweek.com/podcast/

Leave a comment

[wpterms id="3193"]