De beste websites voor achtergrondmuziek

Veel mensen kunnen zich maar moeilijk concentreren in volledige stilte. Een beetje achtergrondgeluid is dan fijn, maar het gevaar is dat geluiden en muziek je ook kan afleiden. Zo kan het geluid van de televisie je verleiden tot het kijken naar het scherm en als je muziek luistert kun je geneigd zijn om mee te zingen  waardoor je concentratie even wegvalt. Het internet kent talloze websites met een enorme bibliotheek aan achtergrondgeluiden en -muziek. Wij vonden de beste websites om tijdens je werk of studie naar te luisteren!

In de natuur

Noisli

Met Noisli kun je verschillende natuurlijke achtergrondgeluiden aan- en uitzetten en kun je het volume bepalen per element. Even geen inspiratie? Door op ‘Random’ te drukken kiest Noisli zelf een combinatie van geluiden en de knoppen ‘Productivity’ en ‘Relax’ geven een aangepaste combinatie voor productiviteit en ontspanning. Om geluidscombinaties op te slaan kun je een account aanmaken. Lees hier meer over Noisli,

A Soft Murmur

Een andere website voor het zelf samenstellen van je achtergrondgeluid is A Soft Murmur. Deze website heeft dezelfde functionaliteit als Noisli, al heeft A Soft Murmur ook geluiden als ruis en een zingende schaal.

Zen-Cast

De derde website waar je zelf je omgevingsgeluid kan vormgeven is de website Zen-Cast. Deze website richt zich vooral op de natuurgeluiden in je achtergrondgeluid. Naast geluiden van kikkers en watervallen kun je ook enkele presets kiezen zoals ‘Beach at night’ en ‘Mountain walk’.

Nieuwe omgevingen

Tabletop Audio

Naast natuurgeluiden zijn er ook websites die geluid laten horen van een specifieke locatie. Tabletop Audio is zo’n website. Deze website staat vol met 10 minuten-durende audiofragmenten die zowel muziek als achtergrondgeluid bevatten. Deze fragmenten variëren van de soundtrack van een spookkasteel het geluid van een snelweg in combinatie met kalmerende muziek.

Coffitivity

Sommige mensen kunnen zich beter concentreren in een rumoerige omgeving. Voor die mensen is er de website Coffitivy. Op deze website kun je fragmenten afspelen van het rumoer dat je in een koffiehuis hoort. Breng je werkkamer tot leven met zacht geroezemoes of het geluid van een gezellig en vol koffiehuis.

You Are Listening To

Altijd al benieuwd hoe de intercom van de politie klinkt? Op de website You Are Listening To kun je live de intercom beluisteren van de politie in verschillende Amerikaanse steden.

Shoutcast

Buitenlandse radiozenders draaien vaak muziek en jingles die je niet kent, wat een interessante werking kan hebben op je concentratie. Op de website Shoutcast kun je gratis naar allerlei zenders luisteren van alle landen van de wereld. Zet de kachel iets hoger en zet een Spaans radiostation aan: je bent op werkvakantie in Ibiza!

Waar luister jij naar tijdens het werk? Tip ons in de reacties!

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...2Stom

About Author

0 Comment

 • Kimberley
  Posted 24/05/2017 10:36 am 0Likes

  Hi Lub,

  Goed artikel. Ik ben alleen benieuwd wanneer precies (7 maanden geleden) het artikel is gepost.

  Met vriendelijke groet,
  Kimberley

Leave a comment

[wpterms id="3193"]