Zo maak je eenvoudig ruimte vrij op je iPhone

Veel iPhone-eigenaars kiezen voor het instapmodel van 32GB. In het iPhone 5C-tijdperk was het zelfs mogelijk om een iPhone aan te schaffen met slechts 8GB aan geheugen. Helaas is je iPhone in dit geval al snel vol en als gevolg moet je allerlei apps en foto’s verwijderen terwijl je je afvraagt waarom apps als Facebook en Instagram (bij veel gebruik) enkele honderden MB’s aan ruimte innemen. Helaas is het onmogelijk om cache te legen in iOS, maar er is wel een andere manier om op  enkele honderden MB’s vrij te maken.
https://lifehacking.nl/werk-tips/14-lessen-die-je-kunt-leren-van-leiders/

Opslag & iCloud-gebruik

Je gaat naar Instellingen – Algemeen – Opslag en iCloud-gebruik. Daar zie je hoeveel GB’s er in gebruik zijn en hoeveel er nog beschikbaar zijn. Stel dat je nog 1GB aan vrije ruimte hebt, onthoud dan dit getal.
Sluit Instellingen en ga naar de App Store. Vervolgens ga je op zoek naar een app die meer ruimte inneemt dan, in dit geval, 1GB. Het maakt niet uit of de app geld kost, aangezien de App Store pas iets in rekening brengt als er genoeg ruimte op je toestel beschikbaar is. Games als GTA San Andreas zijn al snel enkele GigaBytes en kun je dus goed gebruiken voor dit experiment. Druk op Download en de App Store zal de beschikbare ruimte controleren.
Doordat er niet genoeg ruimte beschikbaar is op je telefoon, krijg je natuurlijk de melding ‘niet genoeg geheugen beschikbaar‘. Druk op OK en sluit de App Store weer af. Als je weer navigeert naar Instellingen – Algemeen – Opslag en iCloud-gebruik, zul je zien dat je iPhone plotseling ruimte heeft vrijgemaakt! In mijn geval kreeg ik plotseling 500MB aan beschikbare ruimte erbij.
Update: Deze truc werkt ook met het kopen/huren van films in de iTunes Store! Films als Lord of the Rings kun je dan goed gebruiken voor dit trucje.
Heb jij een iPod? Laat in de reacties weten of het daar ook op werkt!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Bert Breukers
  Posted 20/04/2016 10:48 am 0Likes

  Goede Tip. Door dit 3x te doen heb ik i.p.v. 857 mb nu 1,9 GB ruimte.

 • Lidwien Venselaar
  Posted 13/04/2016 11:49 am 0Likes

  Toptip! Ik kan echter steeds opnieuw ruimte vrijmaken.. Risico?

  • Lub Snoek
   Posted 15/04/2016 4:53 pm 0Likes

   Hey Lidwien, onze vrienden van Macworld.nl denken van niet!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]