De lekkerste inspiratie voor je kerstdiner

Wij van Lifehacking.nl weten wel wat lekker is. Eten is een feest en komende feestdagen krijgen de meeste mensen meer dan genoeg. Heb je nog geen idee wat je dit jaar gaat klaarmaken? We hebben een heerlijk voor- hoofd- en nagerecht voor je gevonden!

Voorgerecht

Gar­na­len­cock­tail met avo­ca­do-krui­dendres­sing

Garnalencocktail avocado

Snijd voor de dressing de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in de keukenmachine. Snijd de peterselie grof. Snijd 3/4 van de bieslook grof. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukjes. Doe de peper, gesneden kruiden (behalve de fijngesneden knoflookbieslook) en karnemelk in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit voor de croutons de ansjovis en de olie uit het blikje en laat op laag vuur smelten. Scheur ondertussen het brood in stukjes. Voeg toe aan de ansjovis en bak in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.
Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.
Meng de mango, tomaten, boerenkool, garnalen en croutons. Schep in elke ijscoupe 2 el dressing en verdeel het garnalenmengsel erover. Verdeel de rest van de dressing over de garnalen. Snijd de rest van de bieslook fijn en verdeel over de coupes.

Hoofdgerecht

Lang­zaam ge­gaar­de lams­rack met spe­ce­rij­en­rub

Lamsrack met specerijen

Verwarm de oven voor op 120 °C.
Schil en rasp gember. Pers knoflook en meng met curry madras, peper, olie en wat zout tot een rub. Wrijf de lamsracks ermee in.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en braad de lamsracks rondom in 3 min. op middelhoog vuur aan.
Doe de lamsracks in de ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het midden van het vlees, maar zorg dat je het bot niet raakt. Braad het vlees in het midden van de oven in ca. 30 min. medium rare of tot het 58 °C is. Neem het uit de oven en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
Lekker met partjes limoen en grofgehakte koriander.

Nagerecht

War­me cho­co­la­desouf­flés

Chocoladesoufflé

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt de boter al roerend in een steelpan op laag vuur. Neem de pan direct van het vuur als de boter is gesmolten. Laat de chocolade al roerend in de boter smelten en laat dit mengsel afkoelen tot lauw.
Klop in een kom de eieren met de eidooiers en de suiker los. Roer dit met de garde door de gesmolten chocolade.Roer de bloem door de chocolade. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie. Bewaar ze tot gebruik, maar min. 2 uur, in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bak de soufflés ca. 8 min. in het midden van de oven. Neem ze direct uit de oven, maak eventueel de randjes los en keer ze elk op een bordje. Schep er een bol ijs naast en serveer ze direct.

Deze gerechten zijn geïnspireerd op gerechten van Allerhande. Weet jij al wat je gaat klaarmaken? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Jaap A
    Posted 22/12/2015 10:23 am 0Likes

    Hmmmm dat klinkt echt lekker!!!!

Comments are closed.