De Page Snooze plugin van Chrome

Een pagina bookmarken is voor sommige pagina’s wat teveel van het goede, terwijl je de pagina wel graag op een later moment terug wilt lezen. In Google Chrome is het nu mogelijk om deze pagina’s voor een bepaalde tijd te ‘snoozen’.

De Page Snooze plugin geeft je de mogelijkheid om een pagina één dag tot twee weken te snoozen. Eenmaal gesnoozed is het tabblad verdwenen, en komt hij weer tevoorschijn als de snooze-tijd voorbij is.
Het installeren van de plugin is zo gedaan: ga naar de Chrome Webstore, klik op ‘toevoegen aan Chrome’ en hij staat in je browser in de vorm van een zwart klokje. Als je daarop klikt, wordt de pagina waarop je bent één week gesnoozed. De pagina kan ook gesnoozed worden voor één dag tot twee weken. Dit kan met een rechter muisklik en het selecteren van de gewenste tijd. Een nadeel is dat je dient te kiezen uit de opties die de plugin je geeft, het is niet mogelijk om zelf een specifiek moment te kiezen wanneer een pagina weer naar voren komt.
Gelukkig is het wel makkelijk om de gesnoozede pagina’s weer terug te halen. Door met een rechtermuisklik op de pluginlogo te klikken en vervolgens op opties, toont de plugin ze.

Hieronder de stappen met schermafbeeldingen om een indruk te krijgen:

De installatie in drie stappen:
Toeveogen aan Chrome – installeren – geïnstalleerd.

Eenmaal geïnstalleerd:
rechtermuisklik om te kiezen hoe lang de pagina gesnoozed moet worden.

Page gesnoozed?
Haal hem terug met rechtermuisknop – opties

In januari verscheen hier op lifehacking overigens nog een post over snoozen: “Snoozen: het draait allemaal om keuzes..”
Aan jou de keuze om de plugin al dan niet te installeren 😉

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]