De truc met de emmer & de smartphone #hacktheholiday

Jaja, we hebben keihard gewerkt en eindelijk, eindelijk is de vakantie daar! We stouwen onze wagen vol bagage, hangen de caravan erachter, installeren de jengelende kinderen op de achterbank en weg zijn we. Is het nu de Ardèche, bocht 7 op Alpe d’Huez of een Spaanse Costa; uitgerust, ontspannen en gefeest zal er worden! Lees ook: Tips voor autorijden in het buitenland.

De smartphone nemen we uiteraard ook mee. Hoe kunnen we anders de thuisblijvers op de hoogte houden van onze avonturen? Kiekjes van de kinderen, de camping en Bauke Mollema in volle inspanning posten we op Instagram, Facebook of Twitter.

https://lifehacking.nl/onderweg/plan-je-complete-vakantie-in-google-trips/

‘s Avonds gaat natuurlijk de barbecue aan. En zou het ook niet leuk zijn om met z’n allen te genieten van de muziek die netjes verzameld is op de smartphone? Helaas staat de bluetooth geluidsinstallatie thuis en enkel het ingebouwde speakertje is niet voldoende om het feestje op gang te brengen.

Emmer

Als lifehacker van het eerste uur weten we wel raad! Een (lege) emmer wordt op de zijkant op tafel geplaatst en daarin leggen we de smartphone. In plaats van in alle richtingen uiteen te spatten, zal het geluid netjes geboost worden richting het vrolijke publiek dat spontaan een polonaise zal inzetten.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Jerry
  Posted 29/03/2017 12:39 pm 0Likes

  Het werkt nog beter als je de luidspreker van de telefoon helemaal tegen de achterwand zet. Het lijk wat tegennatuurlijk, maar probeer maar eens.

  Een vergelijkbare lifehack, maar dan voor op kantoor (pas wel op voor je collega’s): plaats de speaker van je telefoon in de naad van je bureau en de achterwand (+12 dB versterkering) of nog beter in een hoek met een zijwand (+18 dB versterkering). Let dus wel op dat je de speaker zoveel mogelijk in de naad of de hoek plaatst voor het beste effect: meeste versterking en minste verkleuring. De versterking is dusdanig dat je het volume wat kan temperen wat de vervorming ook weer ten goede komt! Dit werkt ook uitstekend in de keuken.

  En nog eentje voor thuis. Stop je telefoon, met speaker naar beneden!, in een bloemenvaas. Liefst een wijd en breed uitlopende (trompet of tulpvorm) vaas, die klinken het meest neutraal. Leuk om te experimenteren met allerlei vormen vazen en bakjes.

  En, … geen batterijen nodig! Gooi maar weg die ‘meesleep’-speakertjes.

 • Geluidsapparatuur
  Posted 14/08/2013 4:26 pm 0Likes

  Haha inderdaad, de haakjes hebben een komisch effect! 🙂
  Ik denk dat dit in ieder geval voor veel mensen een openbaring is. Ik was nog niet eerder bekend met de term ‘lifehacking’, zal in de toekomst deze site in de gaten houden!

 • Gert
  Posted 12/08/2013 11:24 am 0Likes

  En dan maar hopen dat niemand denkt: hé, das handig om de witte wijn te koelen…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]