De Whuffie factor

Het nieuwe boek van Tara Hunt, De Whuffie Factor, komt snel uit bij AW Bruna (uitgever van o.a. Mind Performance Hacks) en we zijn blij dat we al de boektrailer kunnen tonen! Over sociaal kapitaal, de gunfactor en iets geven van waarde.

[HTML1]

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

9 Comments

 • Gundosjlc
  Posted 28/06/2010 9:16 pm 0Likes

  Aloha!qqno! http://nvuvjf.com zgcry icgmh

 • Menno Ruiter
  Posted 23/06/2009 12:25 pm 0Likes

  Erg leuk, natuurlijk zo’n letterlijk uit het engels vertaalde mening. Maar wat heb je er aan? Het nog een keer verteld worden, maar dan in een andere taal? Dat boek, de site, deze site- is niks anders dan oude wijn in een oude, maar Nederlandse zak. 🙂

  Ik weet niet- maar op het moment dat het in het Nederlands verteld word- door iemand die zo uit Goede Tijden of ONM komt, dan neem ik het al direct niet serieus meer…Hebben andere mensen dat ook?

 • Sanne Roemen
  Posted 21/06/2009 12:20 pm 0Likes

  D’r is vast wel een andere naam voor, maar zoals Erno al zegt: de historie is betekenisvol en heel leuk. Cory Doctorow biedt zijn boeken al jaren gratis aan en ze zijn nog de moeite van het lezen waard ook. In zijn boek is Whuffie de ‘eenheid’. Ik vind het meer dan verdiend dat ‘zijn’ woord op deze manier vleugels kan krijgen. 🙂

 • karin r.
  Posted 20/06/2009 6:52 pm 0Likes

  @Erno Hannink: ik begrijp het principe natuurlijk wel, en ook dat het zo werkt. dat weet ik ook omdat ik zelf ervaar hoe dat is. prima concept verder! zolang het concept in zijn puurheid ook puur blijft.

  (whuffie. echt. is daar geen andere naam voor?) 😉

 • Erno Hannink
  Posted 20/06/2009 2:09 pm 0Likes

  @Ronald en @Karin als je dingen doet zonder er iets voor terug te verwachten betekent niet dat je geen geld wilt verdienen. Hier kun je ook heel duidelijk over zijn. Sommige dingen zijn nu eenmaal heel eenvoudig weg te geven, bijvoorbeeld je kennis via je weblog of het beantwoorden van vragen op Twitter of LinkedIn.

  Je vraagt niets voor die kennis die je in jaren hebt opgebouwd. Je krijgt er wel wat voor: waardering. Dat voelt erg goed.

  Bijvoorbeeld
  Er worden boeken verkocht over LinkedIn, er zijn gratis artikelen te vinden over LinkedIn op blogs, er zijn gratis eBooks en er worden eBooks verkocht over LinkedIn, er zijn gratis en betaalde presentaties over LinkedIn en trainers vragen geld voor een workshop effectief gebruik van LinkedIn.

  Voor elk wat wils. Wil je zelf niet op zoek naar allerlei artikelen op het web over LinkedIn dan koop je misschien een boek. Wil je een baan vinden via LinkedIn dan volg je misschien een workshop over LinkedIn.

  Bijvoorbeeld: als je wat wil leren over recht op het internet, moet je bij Arnoud Engelfriet zijn. Zijn blog staat vol met informatie over dit onderwerp. Je kunt er echt heel veel vinden. Je kunt ook zijn diensten inhuren als je met een ‘recht op het internet’ probleem zit. Verder heeft heeft hij de basis van zijn kennis gebundeld in een boek dat je kunt kopen; De wet op internet.

  Sociaal kapitaal is interessant maar ook eng.

  Overigens is de term Whuffie al wat ouder. Voor het eerst genoemd in 2003 door Cory Doctorow in zijn boek Down and Out in the Magic Kingdom

 • karin r.
  Posted 20/06/2009 10:26 am 0Likes

  ik vroeg me meteen af, geven deze mensen, die heel veel praten over hoe je ‘kunt geven zonder terug te verwachten’ zelf nog gratis workshops, lezingen en boeken weg?

  whuffie. een woord dat zoiets serieus nu meteen belachelijk maakt. …

 • Ronald
  Posted 20/06/2009 8:09 am 0Likes

  Valse schijn en hypocrisie. Hoezo iets doen zonder er iets voor terug te verwachten, iets betekenen voor anderen?
  Men wil gewoon geld verdienen in en met de online communities.

Comments are closed.

%d