Deze dingen in en om het huis trekken ongedierte aan

Het is weer zomer, en wanneer je lekker in de tuin of in de huiskamer zit is niets vervelender dan een heleboel ongedierte dat je drankje invliegt of langs je hoofd zoemt. Hier noemen we een aantal dingen die ongedierte aantrekken. Lees ook: Eenvoudig vliegen vangen met deze vliegenval.

Stilstaand water

Het vogelbadje, de vijver, of het drinkbakje voor de hond… Er vliegen voor je het weet een heleboel muggen omheen. Dus probeer je tafel niet te dicht in de buurt van deze dingen neer te zetten.

Vuilnisbakken

Het ligt voor de hand, maar de grijze en groene container trekken allerlei ongedierte aan. Probeer deze dan ook niet naast je ramen of deuren te plaatsen.

Houtstapels

Ze zijn mooi om te zien en handig voor de open haard en de vuurpot, maar houtstapels houden vaak vocht vast en trekken allerlei ongedierte aan, zoals spinnen en pissebedden. Daarom is het een goed idee om een houtstapel niet te dicht tegen je buitenmuur te plaatsen.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/hoe-vang-je-fruitvliegjes/

Barbecue

Als je klaar bent met barbecueën, maak dan meteen als het is afgekoeld het rooster schoon of zet de barbecue een eindje bij je terras vandaan. Aangebakken etensrestjes zijn namelijk erg aantrekkelijk voor vliegen en wespen.

Buitenverlichting

Licht trekt hooiwagens en motjes aan, dus als je een buitenlamp naast je voor- of achterdeur hebt hangen, komen deze dieren nog sneller je huis binnen. En als je lampen bij je terras hebt staan, krijg je waarschijnlijk bezoek van deze fladderaars als je ‘s avonds lekker buiten zit.

Rijp fruit

Rijp fruit trekt fruitvliegjes aan. Probeer er in de zomer voor te zorgen dat je fruit opmaakt voordat het overrijp is. Fruitvliegjes zijn namelijk bijna niet uit je huis te houden.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]