Echt, deze dingen kun je beter gewoon weggooien

Dingen loslaten. Moeilijk vinden we dat. Net als losgelaten worden, wat trouwens iets vaker voorkomt. Toch zijn er een aantal dingen in huis die echt beter de deur uit kunnen, en dan hebben we het niet over de aanmaningen. Wat dan wel? Dat leer je hier.

Kleine zakjes saus

Als je een pizza bestelt of fastfood afhaalt, krijg je er vaak allerlei gezellige dips en zakjes zout bij. Als je onaangebroken potjes saus of zakjes ketchup over hebt, bewaar je die misschien in de deur van de koelkast of in een keukenlade. En we weten niet hoe het met jouw afhaalroutine gesteld is, maar voor je het weet heb je een enorme lading sausjes in huis, waarvan de meeste ook nog eens niet meer goed zijn. Daarom is het een goed idee om regelmatig naar de datum te kijken en de oudste zakjes het eerst op te maken of gewoon – ja hoor – weg te gooien.

Messen

Veel mensen hebben een bizarre hoeveelheid keukenmessen liggen en hangen. Dat kunnen messen zijn die bot geworden zijn, krom zijn, of gewoon niet lekker werken, maar weggooien ho maar. Tip van de dag: laat je botte messen slijpen (of doe het zelf) en gooi de rest gewoon weg. Echt, je gebruikt ze toch niet meer!

Ouwe boeken

Een antieke encyclopedie met zúlke verouderde informatie dat het gewoon grappig is, is natuurlijk een leuk hebbeding. Maar een atlas of medisch handboek van 20 jaar oud staat alleen maar stof te vangen en neemt kostbare ruimte in beslag. Húp, weg ermee!

Vergeten medicijnen

In je medicijnkastje liggen vast een heleboel medicijnen die hopeloos over datum zijn of die je gewoon niet meer nodig hebt. Breng ze terug naar de apotheek zodat ze op een veilige manier vernietigd kunnen worden.

Hobby/verzamelspullen

Heb je een jaar lang verwoed zitten breien en heb je nu enorm veel wol over, terwijl je er eigenlijk niks meer mee wil doen? Vraag dan eens rond of iemand anders er misschien nog wat aan heeft. Datzelfde geldt uiteraard voor je verzameling vooroorlogse emmers, aambeelden en Tsjecho-Slowaakse driewielerbrommers.

Versleten handdoeken

Als je oude handdoeken hebt liggen die er niet meer zo mooi uitzien, of die qua kleur niet bij de rest passen, geef ze dan aan een dierenasiel. Die gebruiken handdoeken vaak om puppy’s en jonge katjes warm te houden. Aaaaw, liev…

Plastic tassen

Net als elk normaal mens kom je waarschijnlijk om in de plastic tassen van allerlei verschillende winkels en supermarkten. Je bewaart ze allemaal braaf, maar hoeveel heb je er nou eigenlijk nodig?! Bewaar de handigste en stevigste, en recycle de rest.

Knopen

Wanneer je kleding koopt, krijg je er vaak extra knopen bij, voor het geval je er eentje kwijtraakt. Ja, wij hebben thuis ook zo’n doosje in dat ene kastje, vol met van die zakjes met mysterieuze weesknoopjes. Maar als je het bijbehorende kledingstuk allang niet meer hebt, heeft het ook weinig zin om de knopen te bewaren, toch?

Lege pennen

Vind je ook steeds overal pennen die het niet meer doen? Doe jezelf een lol en gooi ze gewoon weg in plaats van ze netjes op hun plek terug te leggen, anders kom je ze de volgende keer wéér tegen als je er in full panic mode eentje nodig hebt die het wél doet!

Tadaa, lekker bezig toch? Eet dat, Marie Kondo!
Check hier trouwens onze tips om meer kastruimte over te houden.

Tell Us What You Think
6Te gek22Leuk5Serieus?20Meh...27Stom

About Author

0 Comment

  • Gerard
    Posted 06/07/2017 3:01 pm 0Likes

    Oude handdoeken: neem ze mee op vakantie en gooi ze daar weg. Scheelt weer ruimte.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]