Deze dingen moet je niet in de slowcooker doen

Het begint kouder te worden, en dan heb je waarschijnlijk meer trek in stoofpotten en ander comfort food. Voor dergelijke gerechten is een slow cooker heel handig. Alleen wordt niet alles lekker in de slow cooker.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/de-5-beste-apps-voor-gezonde-recepten/

Pasta, rijst en couscous

Met pasta kun je een heerlijke ovenschotel maken, maar in de slow cooker wordt het een vieze slappe brij. Ook rijst en couscous kun je beter apart koken en als bijgerecht serveren.

Verse kruiden

Verse kruiden kun je beter op het laatst aan je gerecht toevoegen, omdat ze in de slow cooker hun smaak verliezen en ook erg bruin kunnen worden. Gedroogde kruiden zijn veel beter als je ze vanaf het begin wilt laten meesudderen.

Wijn

In veel stoofgerechten is wijn erg lekker. In een slow cooker is het echter geen goed idee, omdat de alcohol die verdampt niet goed kan ontsnappen en het gerecht een vreemde smaak kan geven.

Kippenvel

Kip kan prima in de slow cooker, alleen kun je beter eerst het vel eraf halen. Dit wordt namelijk taai en slap, terwijl het in de oven juist zo lekker knapperig wordt. Wat je wel kunt doen, is het vel in de koelkast bewaren totdat je gerecht bijna klaar is, en het vel dan gaar en krokant bakken in de pan, en dit over het gestoofde gerecht verkruimelen of er als bijgerechtje bij serveren.

Kipfilet

Ontbeende kipfilet kan op zich gewoon in de slow cooker, maar het wordt gauw droog. Daarom is het beter om de botjes te laten zitten.

Rauw vlees

In principe kun je rauw vlees gewoon in de slow cooker doen, maar je gerecht wordt veel lekkerder als je het vlees eerst even aanbraadt. Dan blijft de smaak beter in het vlees zitten, en wordt de saus ook nog eens lekkerder.

Melkproducten

Melkproducten gaan in een slow cooker gauw schiften. Daarom kun je ze beter pas tegen het einde toevoegen.

Bepaalde groenten

Groenten die maar kort hoeven te koken, zoals bijvoorbeeld spinazie en asperges, kun je beter ook niet aan je slow cooker toevoegen omdat ze gewoon niet zo lekker worden.

Vis en schaaldieren

Vis en schaaldieren hoef je maar kort te verhitten, en in de slow cooker worden ze dan ook veel te gaar en rubberachtig van structuur.

Tell Us What You Think
13Te gek7Leuk3Serieus?1Meh...1Stom

About Author

1 Comment

  • A
    Posted 12/01/2023 3:58 pm 0Likes

    Met mosterd insmeren

Leave a comment

[wpterms id="3193"]