Deze voedingsmiddelen kun je invriezen

Veel voedingsmiddelen zijn prima in te vriezen, zodat je geen eten en geld hoeft te verspillen. Maar niet alles kan zomaar in de vriezer bewaard worden. Hoe zit het nu precies? 

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-kun-gerechten-beste-opnieuw-opwarmen/

Even wat tips vooraf: Wanneer je dingen invriest, moet je er altijd een datum op zetten zodat je weet hoe vers het is. Verder is het van belang dat je dingen die al een keer ingevroren zijn geweest niet opnieuw invriest nadat ze ontdooid zijn.

Aardappelen

Je kunt aardappelen alleen invriezen als ze niet rauw zijn, want dan worden ze zwart. Aardappelpuree, aardappelkroketjes en gebakken aardappelen kun je prima in de vriezer bewaren.

Groenten

Groenten kun je prima invriezen. Alleen blijven ze veel lekkerder en mooier van kleur als je ze eerst even blancheert. Breng een pan water (zonder zout) aan de kook. Hoe lang je moet blancheren hangt af van het soort groente. Blancheer elke soort groente apart. Giet de groenten af en spoel ze meteen af onder ijskoud water. Vries ze vervolgens in kleine porties in.

Fruit

Fruit moet je alleen invriezen als het rijp is. Als het eenmaal ingevroren geweest is zal het namelijk niet meer verder rijpen, en alleen maar slecht worden. Was het rijpe fruit goed, en snijd het in stukjes. Verwijder steeltjes, pitjes en dergelijke, zodat het fruit recht uit de vriezer eetklaar is. Bevroren fruit is erg lekker om smoothies mee te maken.

Kruiden

Kruiden kun je het beste in hun geheel invriezen, omdat ze uitdrogen wanneer je ze eerst fijnhakt. Spoel je kruiden goed af, laat ze drogen, en vries ze vervolgens in een luchtdicht bakje in. Per soort natuurlijk, anders gaan ze naar elkaar smaken.

Rauwe vis

Vis uit de supermarkt kun je het beste meteen na aankoop rauw invriezen of klaarmaken. De reden hiervoor is dat vis erg bederfelijk is en de vis die je in de supermarkt koopt meestal minder vers is dan die uit een viswinkel.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-kun-je-binnen-10-minuten-je-vriezer-ontdooien/

Rauw vlees

Rauw vlees kun je ook in de vriezer bewaren. Zorg wel dat je het in porties invriest, zodat je niet teveel hoeft te ontdooien en vervolgens weer met restjes zit.

Kaas

Kaas is prima in te vriezen, maar daarna kun je het beter alleen gebruiken om mee te koken, omdat de structuur niet meer zo goed is als die van niet ingevroren kaas.

Restjes

Met name gestoofde gerechten, pastasauzen en chili con carne zijn goed in de vriezen. Dus vooral dingen in een saus. Zorg dat je de restjes eerst goed laat afkoelen (hoe sneller hoe beter, want bacteriën vermenigvuldigen zich snel in een lauwwarme omgeving) en vries het dan meteen in.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]