Dingen waar je in de zomer extra voor moet oppassen

In de zomer zijn er een aantal dingen waar je extra voor moet oppassen. We weten allemaal dat je genoeg moet drinken, moet oppassen voor een zonnesteek en dat je moet proberen te voorkomen dat je verbrandt. Lifehacking heeft echter ook een aantal minder voor de hand liggende tips. Lees ook: Zo kun je zien of je zonnebrandcrème nog goed is.

Bijen

In de zomer vliegen er een hoop bijen rond, en als je even niet oplet kun je zomaar gestoken worden. Om de pijn en zwelling te verminderen, kun je een beetje bakpoeder met water op de zere plek doen om het gif te neutraliseren.

Je ogen

Als de zon fel schijnt, kunnen je ogen beschadigd raken als je geen goede zonnebril draagt. Zorg dat je er eentje kiest met UV-bescherming. Met een goedkope, donkere zonnebril openen je pupillen zich namelijk verder dan wanneer je geen zonnebril draagt, waardoor ze extra gevoelig zijn voor beschadiging.

Voedselvergiftiging

Zorg dat je voedsel niet te lang in de warmte laat liggen. Bovendien is er meer ongedierte zoals vliegen die ontlasting en andere smerige dingen kunnen overdragen. Als je gaat barbecueën, let er dan goed op dat varkensvlees, kip en gehakt goed doorbakken zijn. Gebruik voor rauw vlees andere tangen en spatels dan voor gaar vlees en houd ze goed gescheiden.

Teken

Teken kunnen een bacterie overdragen die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Zorg er bij het wandelen, kamperen en sporten dan ook voor dat je een insectenwerend middel draagt. Let ook goed op bij het aaien van dieren, omdat teken zich hier ook graag in vastbijten.

Infecties

Loop niet zomaar overal op blote voeten. Er kunnen scherpe steentjes, glasscherven of zelfs gebruikte injectienaalden rondslingeren. Als je je hieraan bezeert kun je allerlei nare ziekten en infecties oplopen.

Puistjes

In de hitte zweet je meer, wat ervoor kan zorgen dat je puistjes krijgt. Was daarom je gezicht extra vaak als het warm weer is. Drink ook vooral voldoende, omdat dit je zweet verdunt, waardoor de concentratie van het stofje dat puistjes veroorzaakt lager is.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Edelijn
    Posted 16/08/2017 1:42 pm 0Likes

    Goeie tips! Wellicht ook een tip is om een zonnendoek te spannen tegen de vele zon. Lekker om onder te zitten, maar ook voor verkoeling van het huis zelf.

  • Daniel
    Posted 03/08/2017 11:15 am 0Likes

    Je moet ook oppassen voor moorddadige maniakken.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]