DIY studenthuis hacks – #Hacktoschool

Dit zijn niet de projecten die je met het downloaden van een app of het aanklikken van een knop voor elkaar hebt. Makezine.com is gericht op de Do It Yourself cultuur en publiceert een constante stroom van interessante projecten die je zelf kunt maken. Sommige projecten heb je in een paar uur voor elkaar met een paar gereedschappen, andere kosten je een weekend en wat meer inspanning. Maar ze zijn dan wel de moeite waard. Een paar hacks uit het Make-archief die je voor je studentenhuis kunt proberen.

iPhone bestuurbare deuropener.

Leven in een studentenhuis kan niet makkelijk zijn. Waarom zou je steeds de moeite doen om de deur open te doen? Met deze iPhone-bestuurbare hydraulische deuropener hoeft dat niet meer. Een nogal omslachtige oplossing voor een klein probleem maar daarom niet minder leuk om als inspiratie te dienen voor mogelijk andere projecten.

Blitse bank

Ik had destijds een verschrikkelijk lelijke tweedehands bank op mijn studentenkamer. Met een goedkoop kleed probeerde ik er iets van te maken maar dat is nooit echt gelukt. Als ik toen had geweten dat ik er een TRON-geïnspireerde bank van kon maken…

Perfecte-bier-schenk-robot

Robots zijn gegarandeerd succes in een studentenhuis. Alles wat is te automatiseren met robots moet je automatiseren. Zelfs het inschenken van je eigen biertje. Het duurt wat langer, maar de lol is er niet minder om.

Je eigen luie stoel

Dit project kost je een weekend, maar dan heb je wel je eigen gemaakte luie stoel inclusief voetenbank gemaakt. Alles uit één plaat multiplex. Uiteraard moet je de kussens nog wel zelf regelen.

Afwasdetectiesysteem

Dit moet wel het meest bizarre project zijn wat ik tegenkwam. Een lid van de Hackerspace in London as het beu om steeds vuile afwas in de keuken te vinden. Hij bedacht een systeem waarbij een webcam ziet of er afwas op het aanrecht staat. De webcam is verbonden aan een open source systeem wat onder andere ronde vormen (zoals borden en glazen) kan detecteren. Als het langer dan een aantal minuten staat gaat een groot stoplicht in de gezamenlijke ruimte aan als waarschuwing dat er afwas staat. Mocht je dit werkelijk gaan maken, laat het ons weten!

Heb jij een mooi project in je studentenhuis wat je wilt delen met de Lifehacking-community? Laat het ons weten!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]