DIY

3 apps om eenvoudig een GIF te maken

Elvira van Noort
Geschreven door Elvira van Noort

Superleuk dat je nu een GIFje als profielfoto kan gebruiken – maar hoe doe je dat dan? Hier staan 3 leuke apps om van je foto’s een GIFje te maken. Lees ook: Zo stuur je een GIF via WhatsApp

Google Foto’s

Als je Google Foto’s gebruikt is het je waarschijnlijk al eens opgevallen: Google Foto’s maakt automatisch GIFjes van foto’s die je kort na elkaar hebt gemaakt. En dat doen ze niet onaardig! Je kan Google Foto’s gratis downloaden op iOS en Android.

Boomerang

Instagram’s eigen GIF-app voor videos van 4 seconden. Je maakt 10 foto’s in een korte tijd en Boomerang doet de rest. Aardig is dat je de video vervolgens direct kan delen op Instagram en Facebook. De app is te krijgen op iOS en Android.

Capture boomerang app in text

5SecondsApp

Als het je ontbreekt aan creativiteit kan je een GIFje maken van een bestaande video van Giphy (http://giphy.com/) en daar tekst en visuals aan toevoegen. Ook de 5SecondsApp is te downloaden via iOS en Android.

Capture 5secondsapp

 

Happy GIF’ing!
5mREA

over de auteur

Elvira van Noort

Elvira van Noort

Eigenaar EvN Media | trainer en docent in digitale journalistiek, media onderzoeker en veelzijdige wijsneus | meer op LinkedIn

Reageer

1 reactie