DIY

Dé slimmer werken sneltoetsen spiekbriefjes

English version

Ooit moest je sneltoetsen combinaties uit je hoofd leren om überhaupt een computer te gebruiken. Toen kwam de muis en werden we allemaal lui. Je hoefde geen sneltoetsen meer te onthouden, je kon gewoon lekker klikken. Dat hand-oog coördinatie spelletje was een tijdje leuk, maar we ondervinden steeds meer dat het niet echt efficiënt werkt. Zo gek waren sneltoetsen eigenlijk ook weer niet. Maar welke sneltoetsen moet je nou echt weten?

De Slimmer Werken Coaches hebben een selectie gemaakt van de beste sneltoetsen voor slimmer werken. Zelfs de vorm is slim. Je kunt het papier dubbelzijdig printen (liefst op een betere printer dan de mijne), in drieën vouwen en onder je toetsenbord bewaren. Begin eerst met het leren van de sneltoetsen boven de eerste vouw. Zodra je die kunt dromen, dan draai je het spiekbriefje om en ga je nog een stapje verder.

Werk je op een laptop en heb je geen extern toetsenbord? Dan is dat meteen de eerste slimmer werken tip; koop een extern toetsenbord. Dat is echt meteen de moeite waard.

Ongetwijfeld weet jij meer en nog handigere sneltoetsen. Het zou heel fijn zijn als je dat met ons wilt delen en zo de spiekbriefjes verbeteren.

De spiekbriefjes zijn beschikbaar voor Mac OS X en Windows. We discrimineren niet. Ze zijn ook in het Engels beschikbaar, mocht jij de taal van je computer op Engels hebben staan (slim!, Googled een stuk makkelijker).

www.slimmerwerkencoach.nl/sneltoetsen

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

14 Reacties