DIY

Zo maak je zelf de kip van KFC

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Hoe wordt KFC kip gemaakt? Als er een lijst bestond met geheime recepten die het meest geprobeerd zijn na te maken vinden we zonder meer de kip van KFC in de top 3. Onlangs is echter het KFC kip recept uit te doeken gedaan, waardoor iedereen de krokante kip zelf kan maken. Hier lees je hoe je dat doet!

De ultieme gids met combinaties voor salade

Voorbereiding

Als eerste heb je natuurlijk kip nodig. Je kunt voor dit recept drumsticks gebruiken of chicken wings. Laat de kip op kamertemperatuur komen en laat deze een uur van te voren weken in een grote bak of kom met karnemelk en ei.

Het recept 

Nu volgt het geheime KFC recept dat bestaat uit 11 verschillende specerijen, je kunt deze KFC kruiden kopen in de supermarkt:

 • 2/3 eetlepel zout
 • 1/2 eetlepel tijm
 • 1/2 eetlepel basilicum
 • 1/3 eetlepel oregano
 • eetlepel selderijzout
 • eetlepel mosterdpoeder
 • 4 eetlepels paprikapoeder
 • eetlepel zwarte peper
 • 2 eetlepels knoflookzout
 • 1 eetlepel gemalen gember (djahe)
 • 3 eetlepels witte peper

Mix bovenstaande kruiden samen met twee kopjes bloem. Vervolgens moet je deze de kip met deze mix bedekken. De makkelijkste manier om dit te doen is om de kip en de kruiden in een plastic of papieren zak te doen en deze flink door elkaar te schudden. Zo wordt de mix gelijk verdeeld over de kip.

Frituren

Bij de KFC gaat de kip in een drukfriteuse, maar thuis gaat dit prima met een normale frituurpan. Leg de kip hierin op een hoge stand voor 8 minuten voor het beste resultaat. Vergeet niet de deksel op de pan te plaatsen om spetters te vermijden en de temperatuur gelijk te houden. Nu weet je hoe je zelf KFC kip maken kan! Dien de kip op met friet of de klassieke maiskolf om het kfc menu af te maken!

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

7 Reacties

 • Hoi David, bedankt om dit te delen met ons. Ik wist helemaal niet dat ze het geheime recept van KFC uit de doeken gedaan hadden. Zelf ben ik niet zo’n fan van deze fastfood keten, natuurlijk is het lekker, maar toch niet echt gezond! Thuis zelf maken lijkt mij een beter idee, en in plaats van frituren zou ik opteren om de kip in de oven klaar te maken. Nu dacht ik toch ooit eens een reportage gezien te hebben waarin men het geheim achter de Kentucky Fried Chicken probeerde te achterhalen, waar de ‘kok’ van dienst ervan overtuigd was dat er MSG in de kruidenmix zat, wat zeker en vast mogelijk is!

 • Beste,
  ik heb dit recept tot op de letter gevolgd en de kip smaakt in de verste verte nog niet naar KFC. Sterker nog, er zit absoluut geen smaak aan deze kruidenmix. Ik weet niet waar je het haalt dat dit “het geheime recept” zou zijn, maar dit is er volledig naast. Na 8 minuten is trouwens de kruidenmix volledig zwart verbrand in de friteuse.
  Bedankt om mij naar de winkel te sturen voor een hoop kruiden, zonder resultaat.
  Mvg,
  Joris

  • Frituur op max. 160° en de korst juist lichtbruin laten worden, duurt +- 8 min,
   maar hoelang precies moet je zelf uitzoeken. Het vlees moet gaar zijn.
   Wat de kruiden betreft, gebruik 200 gr witte bloem en 50 gr aardappelbloem of Maïzena, dan zullen de kruiden beter door smaken.
   Ikzelf doe de kruidenmix in een koffiemolen om alles fijn te mixen, dan bind het beter met de bloem.

  • Hallo Joris,
   je moet trouwens het geweekte kip een nacht in karnemelk marineren (koelkast)
   dan eerst door de bloem-kruidenmix, vervolgens door de melk en terug door de bloem halen, de eerste laag kruiden zit dan op het kip en zal zeker doorsmaken.
   Plus, ik ben overtuigd dat het recept van KFC nog heel wat andere kruiden en mengsels bevat, die wij nooit zullen weten, daarbij komt nog dat de gebruikte kippen anders zijn dan deze van ons (misschien zijn de onze ook beter)
   Hopelijk lukt het voor jou de volgende keer, bij mij lukt het altijd (ook al enkele jaren)