DIY Productiviteit

Easycratie-app is uit

Van het boek Easycratie. Een nieuwe manier van werken en organiseren van Martijn Aslander en Erwin Witteveen is de iPhone- en iPad-app uit. Behalve dat het boek nu op die platforms te lezen is, er allerlei links naar bronnen en sociale media inzitten, is het meest spannende het voornemen van de auteurs de content te blijven vernieuwen door de update mogelijkheid die de app-store biedt. Met de gratis download-versie van Easycratie paste het boek al in een andere manier van uitgeven, maar met de app erbij is de ontwikkeling weer een stap verder. De iPhone- en iPad-app zijn ontwikkeld door Freshter – online boswachters.

Erwin Blom mopperde al eens op de digitale versies van kranten dat ze de kracht van de platforms waarop ze draaien niet gebruiken: geen links, geen video erin, geen commentaar- of discussiemogelijkheid. Laat staan updates van berekend nieuws. Seth Godin gaf na zijn 12de boek aan niet meer de klassieke publicatie te doen: te veel moeite voor de hoeveelheid mensen die je echt bereikt. Des te mooier is het dat met Easycratie na het ‘klassieke’ boek de app uit is die wel die nieuwe mogelijkheden heeft.

De Easycratie-app laat je het boek op een mooi vormgegeven lezen en biedt:
  • links naar internetbronnen
  • koppeling naar Managementboek
  • koppelingen naar Facebook, Twitter, …

Daarnaast zul je dus in je lijstje met updates voor je apps regelmatig Easycratie zien, waarmee de schrijvers (om die term toch maar te gebruiken) je op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.

Het boek Easycratie. Een nieuwe manier van werken gaat over anders organiseren, creatieve oplossingen vinden, samenwerken en delen, grote problemen stap-voor-stap aanpakken, hoe zwermen werken. Hier vind je een aantal recensies.

Aanstaande zaterdag in het Burgerweeshuis vanaf 16:00 uur is Martijn Aslander aanwezig bij de Easycratie Unconference. Dan hoor je meer over het boek, de app, ontwikkelingen, inzichten, … Met, een unconference eigen, veel ruimte voor interactie.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

15 Reacties