DIY Thuis

Eenvoudig vliegen vangen met deze vliegenval

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Heb je een huisdier dat gek is op muggen en andere vliegende insecten? Dan kan het handig zijn om zelf een val te maken. Het gebruiken van vliegenmeppers kost veel werk en een plakstrip zit vaak vol chemicaliën waardoor de vliegen niet meer bruikbaar zijn voor huisdieren.

Hoe vang je fruitvliegjes?

Vliegen vangen

Het enige wat je nodig hebt is een goedkope waaier, een luchtdoorlatend deksel voor bijvoorbeeld gerechten en een paar knijpers. Bevestig het deksel aan de waaier op zo’n manier dat de lucht van de waaier in het luchtdoorlatende deksel waait. Zet de waaier neer op de plek waar je last hebt van vliegen, en de waaier doet de rest.

Vliegen vangen

Deze truc is natuurlijk ook bruikbaar als je een bepaalde ruimte wil ontdoen van vliegend ongedierte! Om de vliegen nadat je ze gevangen hebt te verdelgen, hoef je alleen wat ontsmettingsalcohol op het deksel te spuiten nadat je deze van de waaier hebt gehaald.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer