DIY Thuis

Dit kun je allemaal doen met pindakaas

Avatar
Geschreven door Chwhynny Overbeeke

Pindakaas is niet alleen lekker. Het kan tevens gebruikt worden voor allerlei doeleinden in en om het huis. Daarom hoef je een pot die wat te lang opengestaan heeft niet zomaar weg te gooien. Hier noemen we een aantal handige toepassingen. Lees ook: Welke olie is het meest geschikt voor welke toepassing?

SmeermiddelAfbeeldingsresultaat voor peanuts lubricate

Wanneer je met een piepend scharnier zit of als een stuk gereedschap stroef is, kun je pindakaas als smeermiddel gebruiken vanwege de natuurlijke oliën in de pindakaas.

Leer schoonmaken en repareren

Als je een leren bank of schoenen hebt, kun je deze mooi oppoetsen met pindakaas. De natuurlijke oliën in het product zorgen ervoor dat het leer weer mooi wordt, en krassen kunnen er zelfs minder zichtbaar door worden.

Kauwgum verwijderen

Als je kauwgum in je haar of in je tapijt hebt zitten, kun je dit eenvoudig verwijderen door het in te smeren met pindakaas. Gebruik daarna wel een goede tapijtreiniger, anders kun je vlekken krijgen.

Afbeeldingsresultaat voor peanut butter

Stickers en lijm verwijderen

Net als met kauwgum, werkt pindakaas ook prima om stickers en lijm te verwijderen. Smeer een beetje over de sticker of lijmvlek, en wrijf het er goed af met een doekje.

Kooklucht neutraliseren

Als je iets klaargemaakt hebt dat nogal sterk ruikt, kun je de kooklucht neutraliseren door een beetje pindakaas in een koekenpan te doen en een minuut of twee te verhitten. Gooi daarna de pindakaas wel weg, want veel heb je er niet meer aan.

Scheerschuim

Pindakaas kan ook als scheerschuim gebruikt worden. De oliën zorgen ervoor dat je jezelf niet snijdt. Wel goed je gezicht wassen na afloop om de geur te verwijderen.

over de auteur

Avatar

Chwhynny Overbeeke

Reageer