DIY

Popcorn Time: bekijk offline films op je iPhone, iPad of Android

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Lange reis voor boeg en geen vermaak? Download de laatste films via Popcorn Time op je smartphone of tablet. Je hebt daarna geen internetverbinding meer nodig. Wel een goede voorbereiding.

Sinds kort kun je via het omstreden Popcorn Time ook offline films bekijken door ze op te slaan op je telefoon of tablet. Popcorn Time heeft een eigen app uitgebracht voor iOS en Android. Maar deze vind je niet in de App Store of Play Store. Sinds enige tijd is het downloaden van films verboden in Nederland. Gebruik is dus op eigen risico.

Popcorn Time installeren op iOS

Voor iOS is een apart installatieprogramma ontwikkeld, iOSinstaller. Die moet je eerst downloaden. Installatie is kinderspel. Doorloop de wizard en je bent klaar. Er is een versie voor Windows en voor Mac. iTunes moet op je computer staan. Geen nood, dit programma gebruik je verder niet. Vervolgens verbind je de iPhone of iPad aan de computer via usb , geef je aan dat de computer te vertrouwen is (wordt automatisch gevraagd) en zet je het apparaat in vliegtuigmodus. That’s it. De installatie is een feit.

Bonustip

Video is de grootste dataslurper van elke mobiele toepassing. In het buitenland moet je nooit films bekijken via een mobiele verbinding. Maar wist je dat je zorgeloos roaming kunt aanzetten? Je leest er alles over in ons artikel 10 tips voor mobiel internet in het buitenland

Popcorn Time installeren op Android

Voor Android werkt het iets anders. Ook hier gaat het buiten de Play Store om. Je installeert de app via het bestandstype APK. Je hebt daarvoor de app APK installer nodig die je gratis kunt installeren in de Play Store. Download en installeer deze eerst. Download daarna de app voor Popcorn Time binnen via je smartphone of tablet. Na de installatie staat Popcorn Time op je apparaat.

Voordat je op reis gaat download je de films lokaal in plaats van ze direct te streamen. Bij elke film staat de optie om dat te doen. Simpeler kan bijna niet.

Waarschuwing: gebruik is illegaal en op eigen risico. Elk bestand dat je buiten de officiële App Store en Play Storen installeert is niet gecontroleerd door Apple of Google. Er zit een zeker risico in. Ook al gingen tienduizenden gebruikers je probleemloos voor.

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

6 Reacties

 • Ik dacht, ik ga het eens proberen, dat installeren van popcorntime, want ik vertrouw jullie website en jullie links naar andere websites. Totaan de vliegtuigmodus die jullie beschreven klopte alles en zag het er allemaal logisch uit. Maar na de installatie, vroeg het programmaatje me om mijn “zoek mijn iphone” uit te zetten de boel te “restoren”. Ik vond het een beetje apart, maar deed het en mijn telefoon ging op zwart scherm en begon met “terugzetten”. Toen vond ik het toch een beetje tricky worden en heb ik de boel maar ge-abort…
  Hoort dit er ook bij? Of is jullie link misschien toch geïnfecteerd? Ik hoor het graag.

 • MovieTubeNowInHD is the best site for free full Movies and TV shows. Lots of new and old movies and it is free.
  Use the search button to find your specific movie or browse the categories.
  With years from 1935 to 2016, all genres you could imagine and a-z lists it has never been more easy to find your favorite movie.
  Or simply browse top movies for something new and exciting to watch.

 • Ja gaaf, vooral de kwaliteit vind ik een groot voordeel bij popcorn. Wat ik soms ook gebruik is sockshare. Dit is gewoon online streaming zoals youtube. Je moet alleen wel eerst door een oerwoud van ads. Zelfs met adblock..

  Maar als je het eenmaal doorhebt dan lukt het zo.