DIY

Zo hang je iets eenvoudig waterpas aan de wand

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Van de thermostaat tot een schilderij: iedereen hangt wel eens iets aan de wand. Vaak zijn de openingen om iets op te hangen verstopt aan de achterkant. Hierdoor zie je geen schroeven of touwtjes als je iets ophangt, maar spullen die je aan twee punten moet ophangen brengen hierdoor wel een uitdaging met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat iets recht hangt, als je op de gok gaten moet boren? Met deze truc hoef je nooit meer op de gok een gat te boren en hangt bijvoorbeeld een schilderij altijd waterpas!

Video: Bewaar schroeven op je boormachine

Altijd waterpas

Aan de achterkant van bijvoorbeeld je thermostaat, zitten vaak twee gaten waar de schroeven of spijkers in moeten vallen die je in de muur bevestigt. Om er zeker van te zijn dat je de schroeven of spijkers op de juiste plaats in de bevestigt, plak je simpelweg een stukje tape over de gaten van datgene dat je op wil hangen.

Teken een kruisje op het tape op de plekken waar je het schilderij of de thermostaat mee bevestigt. Pak nu je waterpas en plak het stukje tape zo op de muur dat de twee gaten precies waterpas zijn. Nu schroef je de schroeven of sla je de spijkers in de muur op de plek van de kruisjes. Als je klaar bent hoef je alleen maar het tape te verwijderen. Als het goed is kun je datgene wat je wil ophangen nu precies waterpas en eenvoudig ophangen! Hieronder zie je de lifehack in plaatjes uitgebeeld:

 

 

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

1 reactie

  • Als alternatief ken ik nog de tip om het op te hangen apparaat onder het kopieerapparaat te leggen. Zo kan je een papiertje recht hangen en weet je precies waar je moet boren.