DIY Onderweg

Zo kun je je laptop harder zetten

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Veel mensen kijken films op de laptop. Helaas is het volume meestal te beperkt. Hier lees je wat je hieraan kunt doen zodat je eindelijk een film kunt kijken met harder volume. Zo kun je je laptop harder zetten.

Stap 1: 100% niet genoeg?

De beste manier om beter geluid uit je laptop te krijgen is door een extern speakersetje te gebruiken. Een goedkoop bluetooth-speakertje geeft geen topgeluid, maar altijd nog beter dan de meeste laptop-speakers. Als je toch meer geluid uit je laptop wilt krijgen zijn er verschillende trucjes. Er zijn twee typen volumeregelaars: een van Windows en een van je afspeelprogramma. Zorg dat je je Windows-volume maximaal zet via je systeemvak. Geen icoontje? Ga in Windows 10 via Windows-toets+I naar Persoonlijke instellingen / Taakbalk / Systeempictogrammen in- of uitschakelen en activeer Volume.

volume-01

Stap 2: VLC

Als je een lokaal filmbestand wilt afspelen, kun je dit het beste doen met VLC (www.vlc.com). Deze afspeelsoftware speelt elk type videobestand af en met een kleine aanpassing kun je het volume aardig opschroeven. Standaard gaat VLC al tot 125%. Ga naar Extra / Voorkeuren en klik linksonder in beeld op Alles om de geavanceerde instellingen te bekijken. Kijk bij Interface / Hoofdinterface / Qt en verander Maximaal volume naar 300. Dit is de maximale waarde die je kunt instellen. Bevestig met Ok, sluit VLC en start de speler opnieuw. Open je filmbestand en pas het rechtsonder in beeld het volume aan.

volume-02

Zo haal je alles uit VLC

Stap 3: Sound Booster

Als je een ander afspeelprogramma gebruikt (bijvoorbeeld van Netflix) heb je Letasoft Sound Booster (www.letasoft.com) nodig om het volume te verhogen. Helaas is dit programma niet gratis. Voor de aanschafprijs van een kleine € 19 koop je namelijk al een aardig draadloos speakersetje, de keuze is aan jou. De probeerversie werkt 14 dagen. Nadat je Letasoft Sound Booster geïnstalleerd hebt, toont het programma een extra speaker-icoontje in je systeemvak. Hiermee kun je het volume opschroeven tot ver boven de 100%. Verwacht hier geen wonderen van, maar het werkt wel!

Voor zowel de truc met VLC als Letasoft Sound Booster geldt: gebruik op eigen risico. We hebben zelf geen problemen ondervonden, maar als je de speakers van je laptop te hard zet, zou je ze kunnen beschadigen.

volume-03

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer