DIY

Zo maak je een aangebrande pan schoon

Het is je vast en zeker als eens overkomen. Je bent even afgeleid en helaas, het eten is aangebrand. Niets aan de hand, maar hoe maak je die aangebrande pan weer blinkend schoon?

Deze handige en opgeruimde mevrouw (de Engelse Astar), heeft de oplossing! Kijk naar de video

Een aangebrande pan schoonmaken

Stap 1 – Ingrediënten: een lepel, afwasmiddel en baking soda.

Stap 2 – Zo doe je het: schraap de restjes verbrande etenswaren met de lepel uit de pan. Spuit in de pan een beetje afwasmiddel en strooi er wat baking soda bij. Daarna doe je warm water in de pan en zet je deze op het gasfornuis. Breng het aan de kook en laat het een kwartier sudderen met de deksel erop.

Daarna draai je het vuur uit en houd je als het goed is een vies soepje en een schone pan over. Het soepje giet je door een vergiet, zodat de restjes niet in je spoelbak of leidingen achterblijven. Succes!

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer