DIY

Zo maak je een hartje in je koffie

Redactie Lifehacking
Geschreven door Redactie Lifehacking

Altijd jaloers op die ene barista als hij of zij weer een hartje op jouw cappuccino tovert? Let op! Met deze tip maak je zelf een hartje of appeltje in je koffie. Het is makkelijker dan je denkt! Het is misschien even oefenen, maar dan heb je ook wat. De perfecte koffie met een rijke schuimlaag en een mooi figuurtje.

We beginnen met het maken van een appelvorm. Voordeel is dat het hartje daar op lijkt en één extra handeling vergt.

Zo maak je het:

Stap 1: Zet een kop koffie en schuim je melk goed op. Vul je schuimer trouwens niet helemaal tot het streepje, maar laat wat ruimte over. Hierdoor kun je de melk beter verdelen. Dit trucje valt of staat met de juiste hoeveelheid melk en een vaste hand.

Stap 2: Schenk de melkschuim op de koffie in een constante beweging. Begin hoog met schenken, ga langzaam naar beneden en draai een half rondje. Als het goed is, zie je dan een mooi appeltje.

Stap 3: Als je een hartje wilt maken, doe je hetzelfde als hierboven beschreven, maar trek je op het laatst een streepje recht door het appeltje heen.

Bekijk deze video even waarin een barista het je ook nog eens haarfijn uitlegt. Succes!

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

6 Reacties