DIY

Zo maak je zelf chocolade paaseieren

Het is leuk om te doen, lekker en vaak nog gezonder ook: zelf paaseieren maken! En heel makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een kwastje, een mal en chocola!

Smelten

Chocola kun je eenvoudig zelf smelten door een aantal stukken chocola op te warmen in een schaal. De schaal warm je op door deze op een kleinere pan met kokend water te zetten.

Smeren

Met een kookkwast smeer je de chocola in een mal. Ga op zoek naar een mal als deze. Elke keer als je de binnenkant van de mal hebt bedekt met chocola, laat je deze koelen in de koelkast. Na 10 minuten haal je de mal eruit en bestrijk je deze opnieuw met chocola. Zo voeg je telkens een nieuwe laag chocola toe aan de binnenkant van de mal. Als de chocoladen schil dik genoeg is, haal je het ei uit de mal.

Lijmen

Nadat je de halve eieren uit de mal hebt gehaald, kun je ze aan elkaar plakken. Smeer wat warme chocola op beide randen en plak ze aan elkaar. Zet ze tot slot nog een kwartier in de koelkast om het geheel goed te laten stollen. Nu kun tijdens Pasen de show stelen door je eigen paaseieren op tafel te zetten!

Vulling

Je kunt de paaseieren hol laten, maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijke vulling in doen! We vonden een handig artikel waarin een vulling wordt gemaakt van kwarktaart. De vulling leek ook nog op een echt ei!

Gevulde chocolade eieren

over de auteur

Redactie Lifehacking

Redactie Lifehacking

Lifehacking.nl gaat over slimmer werken en slimmer leven. Diverse auteurs schrijven over het snijvlak van kennismanagement, persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en digitale innovaties. Lifehacking organiseert regelmatig activiteiten en we geven workshops, brainjams en lezingen over lifehacking-gerelateerde onderwerpen.

Reageer

1 reactie

  • Heel leuk!

    Heb je ook een idee voor een paasei- / bolvorm waar je dit in kan maken? Wil namelijk geen paaseivorm kopen die ik waarschijnlijk maar 1x ga gebruiken.. 🙂

    Groetjes