Drafts 4 – Je iOS werkpaard

Snel iets op je smartphone en tablet schrijven en er dan weer een actie aan hangen. Zo zou je in een notendop de app Drafts kunnen uitleggen. Maar het is meer dan dat. Veel meer dan dat. Drafts is zo’n iOS app die je doet nadenken wat er allemaal mogelijk is om andere apps aan elkaar te knopen en gecompliceerde acties uit te voeren die het voor jou weer makkelijk maken. Zoals Tasker op Android je hardware en de interne werking openstelt voor je eigen creativiteit, zo kun je in Drafts typen in Markdown, combinaties met Textexpander maken en meer.

Sinds gisteren is de nieuwe versie Drafts 4 verschenen in de IOS appstore. Deze versie is een grondige herziening van de vorige versie maar heeft zeker niet aan kracht ingeboet op het eerste gezicht. Want Drafts is voor mij typisch zo’n app waar ik een keer een weekend voor vrij moet houden om het echt te doorgronden en te bekijken hoe het in mijn dagelijkse werk helpt. Natuurlijk is er de Drafts Directory met fraaie actions en kan ik op onder andere Macstories prachtige voorbeelden zien. Of lees hier op Lifehacking hoe Oskar gebruik maakt van Drafts om sneller en handiger te emailen. Drafts is zo’n app die laat zien dat je smartphone en tablet meer zijn dan consumptie-apparaten maar prima te gebruiken zijn als volwaardige werkpaarden.

Lees de review van Drafts 4 op Macstories en beslis zelf of het de uitgave van €4,49 waard is. Ik kan het in elk geval ten zeerste aanraden als je vaak tussen apps switcht om iets gedaan te krijgen met tekst, links en webpagina’s.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

  • Ron
    Posted 18/10/2014 11:19 am 0Likes

    Ik kijk uit naar een review op deze site. Ziet er uit als een handige app!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]