Eerste hulp voor Drop.io-gebruikers: drie alternatieven

drop.io

Nu Drop.io gekocht is door sociaal netwerk Facebook (nieuwsbericht) sluiten ze de deuren.

Het is niet langer mogelijk om nieuwe “Drops” aan te maken met een gratis account en het zal na 15 december ook niet meer mogelijk zijn om bestanden te downloaden.

Dit betekent voor Drop.io-gebruikers twee dingen: ten eerste moeten ze zo snel mogelijk hun bestanden ophalen van de Drop.io-servers en ten tweede zullen ze op zoek moeten naar een nieuw alternatief. In deze post vind je dé drie alternatieven voor Drop.io:

Dropbox

Dropbox Logo

Steeds vaker noemen wij Dropbox hier op lifehacking.nl: Dropbox for Teams – beta, Droptext: Tekstbestanden in je Dropbox op je iPhone bewerken en Printen via Dropbox zijn maar drie recente voorbeelden. Dit is niet voor niets: Dropbox biedt je gratis al 2GB aan opslagruimte (gebruik de link in dit artikel voor 250MB extra!) en bovendien de mogelijkheid om voor een kleine meerprijs op te schalen naar 50 of zelfs 100GB.

Dropbox is met al haar functionaliteiten waarschijnlijk de meest logische overstap voor Drop.io-gebruikers.

Dropbox

Google Docs

Google Docs Logo

Ook Google Docs heeft hier al regelmatig de revue gepasseerd, bijvoorbeeld in Google Docs als centraal opslagsysteem? en Rittenadministratie op de iPhone. Ook dit is niet zonder reden: Google maakt natuurlijk al jaren geweldige, stabiele producten die door miljoenen gebruikers dagelijks ingezet worden.

Hoewel je hier minder opslagruimte krijgt (“slechts” 1GB) en vastzit aan een maximum van 250MB per bestand, kun je dit wel gebruiken met je Google Account. Deze heb je sowieso als je een GMail- of Google Reader-account hebt.

Google Docs

Box.net

Box.net Logo

Box.net is gratis tot 5GB, maar limiteert bestandsgroottes dan wel tot 25MB.

Voordelen van Box.net liggen bij de Business- en Enterprise-editie, onder andere door de Google Apps-integratie en de statistieken voor downloads van gedeelde bestanden.

Wil je echter meer ga je ook hier betalen: $9.99 voor 25GB en $19.99 voor 50GB.

box.net

En jij?

Natuurlijk zijn er nog veel meer alternatieven voor Drop.io te bedenken: Windows Live SkyDrive (met maar liefst 25GB ruimte!), Syncplicity (onbeperkte ruimte mogelijk, tegen betaling) en SugarSync (2GB gratis, 30GB voor ongeveer 35 euro per jaar) zijn ook degelijke producten.

Ben jij een (ex-)Drop.io-gebruiker? Naar welk platform ga jij nu switchen?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

13 Comments

 • Jurgen
  Posted 19/12/2010 10:23 am 0Likes

  Ik heb Dropbox heel eventjes gebruikt maar kwam ook een bezwaar tegen: je bent genoodzaakt al je bestanden naar de Dropbox folder te slepen.
  En dat vind ik helemaal nix.
  Dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven met dezelfde voordelen en mogelijkheden en zelfs wellicht nog meer.
  Die heb ik nu gevonden: SugarSync.
  Via de gratis file manager kun je heel gemakkelijk al je mappen en bestanden managen.
  Het delen van je bestanden en foto’s is echt een eitje.
  En het allermooiste is dat het volledig integreert met je iMac of Windows pc Zelfs alle Smartphones worden ondersteund met een app.
  Dus geen gesleep meer met files & folders maar gewoon werken zoals jij dat wilt.
  Gratis krijg je 5Gb. (!!!) en 30Gb. kost je zelfs maar $4,99

  Klik hier voor je gratis account (en gun mij bonus space):
  https://www.sugarsync.com/referral?rf=boz32jdt6syvj

  Heel veel succes!

 • arjan broere
  Posted 10/12/2010 1:36 pm 0Likes

  Ik gebruik nu SugarSync. Niet echt anders dan Dropbox , maar net even meer geheugenruimte. Daarnaast wilde mijn firewall niet met Dropbox maar wel met Sugarsync. Zal vast aan mij liggen …

  Bij SugarSync koppel je makkelijk mappen aan je online account. Daarnaast de gebruikelijke opties: delen, openbaar maken, via smartphone te openen, …

  En n spaarprogramma, waardoor je als je anderen enthousiast krijgt zelf ook weer ruimte krijgt. Hiero de link die mij voordelen biedt: https://www.sugarsync.com/referral?rf=byqod5tfq73qn maar anders is het uiteraard http://www.sugarsync.com

 • Martijn Engler
  Posted 08/11/2010 9:31 am 0Likes

  Willem,

  Drop.io had zeker unieke features, dus in die zin zul je het nooit helemaal kunnen vervangen. Met deze alternatieven zijn veel mensen echter wel geholpen om in ieder geval een deel van de functionaliteiten terug te krijgen.

  Jaap,

  Zelf ben ik de laatste tijd ook weer bezig om mijn Evernote Premium-account te evalueren tegen Dropbox en andere materie.

  De belangrijkste reden om toch ook Evernote aan te houden is voor mij de geweldige OCR-functionaliteit. Dat ik PDFs en plaatjes zo kan doorzoeken, zelfs op mijn eigen onduidelijk handschrift, vind ik geweldig!

  Ook voor het noteren van tekst-notities, ideeën, aantekeningen etc. kan het een handige tool zijn.

  Ten slotte helpt het tagging-systeem van Evernote je om (meta-)data anders op te slaan dan op een gewoon filesystem.

  – Martijn

 • Jaap van Dodeweerd
  Posted 04/11/2010 9:56 pm 0Likes

  Hoe past Evernote in dit “plaatje”? Ik gebruik het zelf al enige tijd voor uitwisseling van files tussen iMac, MacBook Pro en iPhone, maar ik heb niet gekeken of het ook werkt voor anderen om te kunnen syncen daarmee.

 • Willem Karssenberg
  Posted 03/11/2010 11:11 pm 0Likes

  Drop.io was natuurlijk behoorlijk uniek in die zin dat je daar bijvoorbeeld ook heel makkelijk audiobestanden kon plaatsen en een eigen telefoonnummer kreeg. Het concept van drop.io omvatte veel meer dan alleen opslagruimte.
  ook het feit dat het zich gedroeg als website waarbij je anderen al dan niet via inlog toegang toe kon geven zie ik niet terug bij anderen.
  Naast drop.io gebruik ik uiteraard al Google Docs en dropbox, maar toch valt er voor mij een gat met het verdwijnen van drop.io…..

 • Serial
  Posted 03/11/2010 4:47 pm 0Likes

  nice and useful information, i will come back later.

 • Henri Koppen
  Posted 03/11/2010 10:23 am 0Likes

  Ik hoor ook wel goede geluiden over Wuala, maar zelf ben ik een groot Dropbox fan. Heb daar onlangs ook nog een artikel voor geschreven in de computable ( http://bit.ly/bczks4 ).

  Wat ik zelf erg belangrijk vind is dat je files gewoon offline kunt gebruiken, lekker werken in de trein en als je weer op het internet zit is alles zo bij. Ook versiebeheer en terughalen van deletes vind ik prettig. Als je bijvoorbeeld een webdav gebruikt dan is weg ook echt weg.

  Thuis heb ik ook mijn scanner standaard staan op een mapje in mijn dropbox folder. Zodoende heb ik ook mijn scans beschikbaar op de weg (iPhone). Daarnaast zijn er veel apps die goed overweg kunnen met dropbox. Foto’s die ik met de iPhone maak worden zo direct op de computer opgeslagen.

  Ik vind het ongelofelijk dat iTunes en bestanden uitwisselen via de software van Apple zo bizar slecht werkt.

 • Henk-Jan van der Klis
  Posted 02/11/2010 6:39 pm 0Likes

  Ik had zowel een SugarSync als Drop.io account. Drop.io was zeker handig als Firefox extensie en de vrijheid om ad hoc file sharing te doen. Ik houd het nu op SugarSync. Vergelijking tussen de diverse services staat op https://www.sugarsync.com/sync_comparison.html

 • Martijn Engler
  Posted 02/11/2010 2:44 pm 0Likes

  Pim, wetransfer is ook een mooie dienst, maar met een ander doel.

  Dat ging om deze link Fernand: http://mengler.nl/drbox250
  Is de link naar Dropbox, net voor de tekst tussen haakjes. 😉

 • Fernand
  Posted 02/11/2010 2:42 pm 0Likes

  “gebruik de link in dit artikel voor 250MB extra!”

  Om welke link gaat het? Ik kan hem zelf niet vinden…

 • Robbert
  Posted 02/11/2010 2:38 pm 0Likes

  Naast dat ik bestanden deel via dropbox gebruik ik ook vaak http://www.wetransfer.com. Je kan bij deze site zonder aan te melden 2GB versturen. Het enige nadeel is dat de bestanden niet langer dan twee weken online blijven staan. Ideaal voor personen waar je niet zo vaak bestanden mee hoeft te delen en waar je even dat grote bestand naar moet sturen.

 • Pim Kwakman
  Posted 02/11/2010 1:42 pm 0Likes

  Ik gebruik al bijna 1,5 jaar Dropbox met mijn projectgroep op het HBO, dit werkt voortreffelijk! Alles werkt zoals het hoort, lekker snel. Foutjes ongedaan maken, ik zou het wel weten! Who needs Dropio?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]