Drie handige productiviteitsapps

Tussen alle productiviteitapps die verschijnen, zit zo nu een dan een bruikbare. Verrassend, vrolijk of nét iets anders dan de andere apps.. Hierbij mijn top 3 aan ontdekkingen van de afgelopen tijd: 30/30, Spreeder en Time Out.

1. 30/30 | microplanning

Shot530/30 is een app die je in staat stelt om van je To Do list een dagplanning te maken en notificaties te krijgen wanneer je ingeplande tijd op is. Het maken van een gedetailleerde dagplanning hebben we eerder getipt in onder andere deze post over microplanning. De app is erg fijn om mee te werken: met simpele vingerbewegingen kun je taken verplaatsen, toevoegen en verwijderen; taken kun je een bepaalde kleur toekennen (bijvoorbeeld geel voor telefoneren, rood voor mail afhandelen, etc) en hij werkt ook als je de app hebt geminimaliseerd en je iPhone op stand by hebt staan. Dit kun je eventueel uitschakelen bij ‘alerts’ in de instellingen.
Tip: zet het geluid van je telefoon aan als je een notificatiegeluidje uitkiest, anders hoor je de preview niet.
Een uitgebreide uitleg vind je op de site van 30/30 en hij is gratis te downloaden via iTunes.
Bron: lifehack.org


2. Spreeder | leren snellezen

Het schijnt dat veel mensen op spreeksnelheid lezen. Dit is niet bepaald productief en kan sneller! Er zijn al verschillende boeken over verschenen, maar snellezen op een scherm schijnt moeilijker te zijn. Je kunt hiervoor de webapplicatie Spreeder gebruiken. Je plakt tekst in het scherm en de woorden verschijnen één voor één in je scherm. Je kunt zelf je snelheid instellen, net als het aantal woorden dat tegelijkertijd in beeld verschijnt. Het is eerst even vreemd om te doen, maar na een paar sessies went het en ga je automatisch sneller lezen. Ik raad dit niet aan om grote lappen tekst mee te lezen, maar alleen om mee te oefenen.
Bron: Marc and Angel

 

3. Time Out | pauzeplanner

Een alternatief voor apps als Pomodoro: Time Out. Met Time Out kun je instellen hoe lang je wilt werken, hoe lang je pauze wilt, hoe lang de fade in tot de pauze duurt en of je een melding wilt krijgen. Ook kunt je micro-time outs instellen. Om de tien minuten even 15 seconden ontspannen tussen grote pauzes door. Is het tijd voor een pauze, dan verschijnt er een laag met het logo van Time Out op je scherm.
Verder kunt je met één klik een script instellen, om bijvoorbeeld iTunes te starten of te pauzeren als jouw pauze begint.
De app geeft uiteraard ook de mogelijkheid om de geplande pauzes te stoppen (je wilt tenslotte niet verplicht een ongepland Skype-gesprek moeten onderbreken) of uit te stellen.
Time Out is gratis te downloaden in de App Store of via de site van de ontwikkelaar. Alleen geschikt voor Mac. Hier vind je alternatieven voor Windows, Linux, online en ook voor Mac.
Bron: Marc and Angel

 

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Femke
  Posted 10/03/2013 2:47 pm 0Likes

  Waarom is dit artikel zo gericht op de IPhone?
  Zijn er voor Android geen leuke apps te downloaden?

  • Janine
   Posted 11/03/2013 6:09 pm 0Likes

   Hoi Femke,
   Ik heb zelf een iPhone en kan dus ook alleen maar iPhone apps gebruiken. Andere schrijvers op lifehacking schrijven nog wel eens over Android-apps 🙂

 • Ruben
  Posted 31/01/2013 11:48 am 0Likes

  Dat Spreeder is echt briljant! Use it and love it!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]