Droge lucht in huis? Gebruik je bad!

In de winter hebben mensen vaker last van de droge lucht. We merken dat aan een droge mond en gevoelige ogen. De koude winterse lucht bevat minder vocht dan warmere lucht, en als deze koude lucht op kamertemperatuur wordt gebracht, merk je een duidelijk verschil in de vochtigheid ervan. Als klap op de vuurpijl overleeft het verkoudheidsvirus veel langer in een koude, droge lucht. Lifehacking heeft tips om een droge lucht tegen te gaan!

De volgende keer dat je in bad gaat, laat dan niet het water meteen weglopen. Laat het water een paar uur in bad staan en zet wat tussendeuren open. Door het badwater op een natuurlijke wijze af te laten koelen wordt de lucht bevochtigd en verdampt een hoeveelheid water, wat de luchtvochtigheid in huis uiteraard ten goede komt.

Heb je geen bad?!

Probeer al te veel ovenmaaltijden te vermijden en kook meer in water op het fornuis. De hete lucht van de oven droogt de lucht namelijk uit, terwijl het kokende water juist voor meer vochtigheid zorgt.

Gebruik bovendien geen droger maar hang je kleren aan een rek op een centrale plek in het huis (of op je slaapkamer). Terwijl de kleren drogen verdampt er vocht, en dat maakt de lucht minder droog. Daarnaast ruikt het ook nog eens lekker naar schone was!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]