DuoLingo nu ook in app-vorm!

DuoLingo is nu ook beschikbaar in app-vorm! In juli tipten we DuoLingo, een site die het makkelijk maakt om een tweede taal te leren. Je kunt kiezen uit Duits, Frans en Spaans. Portugees is inmiddels beschikbaar in bèta. DuoLingo wordt geprezen om de manier waarop het leren van een tweede taal leuk wordt gemaakt, de goede interface en de community die er al omheen is gebouwd. Dit hebben de oprichters nu ook in app-vorm gegoten. Log in met je bestaande account en je kunt dezelfde oefeningen doen als op de site. De app is overigens gratis!


Na het inloggen kom je bij een van de lessen die je op de site aan het volgen bent – als je al begonnen bent uiteraard:


Klik op de les die je al hebt geünlocked (met Spaans was ik nog niet zo ver, zoals je ziet 😉 ) en je kunt ermee verder gaan. Het werkt bijna hetzelfde als de website. Je krijgt bijvoorbeeld ook in de app meteen te zien of je antwoord goed of fout is:

 

De verschillende opdrachten bestaan uit het vertalen van een woord of een zin van Engels naar Spaans of andersom, het in het Spaans opschrijven van gesproken tekst en de juiste vertaling(en) uit drie opties kiezen. Het vertalen van tekst kan je op twee manieren worden gevraagd: woorden verslepen naar het antwoordveld (zoals op de afbeelding hierboven waarop ik een woord heb gemist), of ‘gewoon’ typen. Bij de luisteroefeningen kun je op de ‘schildpad-button drukken, de tekst wordt dan extra langzaam uitgesproken.

Wat mist is de mogelijkheid om te leren spreken, zoals wel mogelijk is via de website van DuoLingo. Volgens dit artikel is dit na de volgende update wel mogelijk. Een tweede nadeel: de app is niet offline te gebruiken. Toch is het een erg leuke app die het leren van een nieuwe taal makkelijk, leuk en uitdagend maakt.

Wil je weten hoe het precies werkt met badges, levels en meer, lees het eerder verschenen artikel.


Duolingo - Learn Spanish, French, and German for free - Duolingo

Website DuoLingo

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Jeremy Timessen
    Posted 17/12/2012 1:39 pm 0Likes

    Bedankt voor de tip! Kende de app (evenals de site) nog niet, en ga het zeker uitproberen.

  • Internetter
    Posted 14/12/2012 11:37 pm 0Likes

    Weet iemand ook z’n soort app om Engels beter te leren?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]