Een hangmaploze kast, waar te vinden?

Wie kan deze Lifehacking-lezer helpen met de volgende vraag:

“Kunnen jullie me helpen waar je in Nederland een dossierkast kunt vinden die niet middels een hangmappen systeem werkt? Net als David Allen heb ik er een bloedhekel aan. We gebruiken ze op mijn werk en als je ziet hoeveel meters aan kasten we nodig hebben om alles een beetje te kunnen archiveren krijg ik spontaan een rotberoerte. Nu heb ik persoonlijk niet zo verschrikkelijk veel papierwerk aangezien ik het merendeel digitaal heb staan. Maar toch zou ik voor het beetje papierwerk dat ik heb een fatsoenlijk systeem hebben waar ik graag mee werken wil.”

Wie heeft de gouden tip? Ze zijn welkom in de reacties, al dan niet met relevante links naar kasten!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

13 Comments

 • Diederik
  Posted 07/10/2012 10:00 pm 0Likes

  Ik ga zelf zoeken naar deze mappen: http://www.jalema.com/nl/catalog/souffletmap-met-tab-a4-grijs-secolor-13-c2c

  Het lijkt erop alsof dit ongeveer de mappen zijn die bedoeld worden, of niet?

 • Hester
  Posted 06/08/2012 3:08 pm 0Likes

  Je kunt hier ook eens kijken:http://www.jalema.com/sites/default/files/catalogs/office/NL/index.html.
  Blz. 26 voor mappen en blz. 31 voor eventueel een houder voor dossiermappen. Volgens mij kunnen de mappen idd ook in een simpele Ikea-kast naast elkaar staan. Je zult wel voldoende moeten hebben (of boekensteun?) om de boel rechtop te houden. Of blz. 110 voor office boxen met dossiers erin. Op blz. 113 staan ook mappen met verhoogde achterzijde (om onderwerp te noteren).

  Succes met zoeken!

 • Anuc
  Posted 30/07/2012 2:32 pm 0Likes

  http://recensie.jm-bruneau.be/6015-nl_be/37781/dossiermappen-met-balgen-reviews/reviews.htm
  Rechtop in in ouderwetse archiefkast; hangmappenkast zonder hangmappen.

 • Anuc
  Posted 30/07/2012 2:30 pm 0Likes

  Als je kartonnen ‘landscape’ mappen gebruikt kun je die gelabeld recht op in een ouderwetse archiefkast zetten: http://recensie.jm-bruneau.be/6015-nl_be/37781/dossiermappen-met-balgen-reviews/reviews.htm

 • Froukje van der Wal
  Posted 30/07/2012 1:32 pm 0Likes

  Hallo,

  Het verbaast mij dat je in deze digitale tijd nog wilt investeren in oplossingen voor een papierberg: Een laptop met een (of meer) USB stick(s), of een Ipad of tablet, met van alles in de cloud: of zelfs een gewone computer, het neemt allemaal veel minder ruimte in, je kunt de eerste twee gewoon altijd meenemen en het zoekt ook nog eens veel gemakkelijker! Maak desnoods ook nog een inhoudsopgave met linkjes naar het juiste document of naar de juiste internetpagina. Papier wordt nooit bijgewerkt, dat kan soms een voordeel zijn, maar het veroudert vaak ook heel erg snel.

  Succes!

  • Richard
   Posted 02/08/2012 12:08 pm 0Likes

   Dit betekent dat je elk papiertje dat naar jou gestuurd wordt per post zou moeten gaan inscannen.

   Dat betekent heel veel meerwerk voor jezelf. Je kunt papieren van de verzekering (e.d.) net zo makkelijk in een offline archief bewaren thuis.

   Je zoekt eerst in je online archief, staat daar niks dan heb je het offline. Veel meer opties hou je niet over.
   Nog mooier is om een online placeholder te maken zodat je zeker weet dat je het ergens hebt opgeslagen. In dit geval een simpele notitie met dit staat in het offline archief.

   Je doel moet niet zijn om alles online te bewaren. Je snijdt jezelf alleen maar in de vingers om dit te doen. Je hebt ook niet altijd en overal internet, ook al denken we van wel tegenwoordig.

   Pas als alle (of nagenoeg alle) rekeningen, herinneringen en andere papieren digitaal verstuurd gaan worden is het een optie om alles digitaal te gaan bewaren.

 • Bert Plat
  Posted 30/07/2012 9:58 am 0Likes

  @Ben: is dit misschien een optie?

  https://dl.dropbox.com/u/5500646/Ondersteunend-Materiaal-klein.jpg

  Ik heb ook niet zo gek veel papierwerk (meeste digitaal), maar dit gebruik ik voor actieve projecten: stofmappen die rechtop kunnen staan, en die staan hier dan in een tijdschriftencassette zonder rand (zodat ik ze er gelijk uit kan trekken). Beide komen bij Staples/Office Centre vandaan. Met boekensteunen kun je deze stofmappen ook zonder problemen in een standaard boekenkast parkeren, mocht je veel meer van deze mappen hebben.

  Overigens gebruik ik geel voor projecten; rood voor referentiemateriaal en blauw voor repeterende dingen (rekeningen betalen…). Als archief (niet zo vaak nodig, dus) gebruik ik overigens wel een archiefkast met hangmappen.

  En misschien is deze nuttig voor de verdere indeling:
  http://www.gripopjewerk.nl/2011/11/georganiseerde-werkplek-leer-parkeren/

  Helpt dit?

 • Michiel
  Posted 30/07/2012 8:52 am 0Likes

  @Ben: heb je dan een linkje naar een gewenste kast in US?

 • Ben
  Posted 29/07/2012 9:54 pm 0Likes

  Ik ben de betreffende lezer een wel jullie bedanken voor de suggesties, maar dit zijn niet helemaal de ideeën wat ik op doelde. Ik ben opzoek naar dossier kast waar je staand files in kunt plaatsen.
  In gtd wordt het heel mooi omschreven. De betreffende mogelijkheden zijn er zat in de US. Om een of andere reden onmogelijk te vinden in nl. Alles en iedereen lijkt hier te werken met hangmappen met twee dan wel één geleider. Die allemaal minimaal 5X zoveel ruimte in beslag nemen. Vanwaar mijn schreeuw om hulp, gezien ik me suf heb gezocht. En ik wil best betalen voor een goede kast, maar niet voor de boottocht die hij nu nodig lijkt te hebben.

 • Marcel
  Posted 29/07/2012 6:08 pm 0Likes

  Ikea?

 • Patrick Mackaaij
  Posted 29/07/2012 3:02 pm 0Likes
 • Stro
  Posted 29/07/2012 1:25 pm 0Likes

  Deze spreekt me ook wel aan; http://www.diefabrik.org/shelf114-115.html

 • Stro
  Posted 29/07/2012 1:20 pm 0Likes

  Helaas alleen te verkrijgen in Australië; http://kartongroup.com.au/collections/working/products/the-coop

Leave a comment

[wpterms id="3193"]