Een korte terugblik op 5 jaar Lifehacking! Deel 5: 2011-2012

Lifehacking.nl bestaat alweer vijf jaar! Tijd voor een terugblik. Deze site is een initiatief van Martijn Aslander, Frank Meeuwsen en Sanne Roemen. Zij wilden handige tips verzamelen, en wat is er dan handiger dan dat online te doen en input te vragen van anderen? In vijf jaar tijd zijn er hier door meer dan dertig auteurs bijna tweeduizend artikelen geschreven. Wat zijn per jaar de best gelezen posts? En wat is er sinds die tijd veranderd? We zetten het per jaar voor je op een rijtje.

Deel 5: 2011-2012

1. Hoe kun je Pirate Bay toch bezoeken?
The Pirate Bay is nog steeds geblokkeerd in Nederland. Er zijn genoeg manieren om de site alsnog te bezoeken, voornamelijk via een anonieme proxy. In dit artikel vind je twee manieren die nog steeds werken.
De blokkade zorgde voor veel ophef, maar inmiddels is die een beetje gezakt: uit verschillende artikelen blijkt dat het BitTorrentverkeer via de providers die piratebay.se moesten blokkeren juist is gestegen, dus gebruikers weten de gewenste bestanden prima via een andere weg te vinden.

Op zoek naar meer tips? We schreven er nog twee artikelen over. Eén daarvan de #2 uit dit rijtje:

2. Hoe omzeil je de blokkade van The Pirate Bay
In dit artikel vind je niet alleen een link naar meer mogelijkheden om The Pirate Bay te bezoeken, maar ook waarom we willen dat dat mogelijk blijft.

 

3. Evernote en e-mail
Evernote kun je inzetten als GTD-systeem, digitaal archief, en noem maar op. Wat handig is aan Evernote, is dat je er ook bestanden naartoe kunt mailen. In dit artikel vind je 10 tips om Evernote in combinatie met e-mail te gebruiken. In de comments zijn ook veel nuttige tips terug te vinden.

Als grote Evernote-fans schrijven we regelmatig over het programma, lees alles hier.

 

4. Evernote: overzicht van alles wat we er over schreven
Eerder zetten we ook alles wat we schreven op een rijtje. De tweede post in de top 5 van dit jaar, wij zijn duidelijk niet de enige Evernote-fans! 😉

 

5. Review: de dunne portemonnee
Gratis downloads, een gratis programma en een dunne portemonnee: dit lijkt voor Lifehacking het jaar van de crisis te zijn geweest! Deze portemonnee herbergt alleen je pasjes en papiergeld, zodat je kleingeld wel ergens anders moet opbergen. In je spaarvarken bijvoorbeeld, zoals Patrick tipt. De portemonnee is nog steeds te koop, voor $ 24,95.
Een mooi onderwerp om deze serie mee af te sluiten in de huidige ‘crisistijd’: geld. We schreven er nog meer over!

Dat waren de best gelezen posts van de afgelopen jaren. Bedankt voor het lezen en reageren. Wij gaan voor nog (minimaal) 5 jaar aan Lifehacking!

Meer Lifehacking? Je vindt ons ook op Facebook en Twitter.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Jeremy Timessen
    Posted 26/10/2012 7:44 pm 0Likes

    De oude artikelen kennen we onderhand wel.. Waarom niet een van de delen eens per maand posten in plaats van allemaal achter elkaar? Geen inspiratie meer?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]