Een video zegt meer dan 1000 plaatjes

De bekende uitdrukking ‘een plaatje zegt meer dan 1.000 woorden’ klopt als een bus. Maar een filmpje zeg wellicht nog meer dan 1.000 plaatjes.
Een opname maken van wat je op de computer doet, oftewel een screencast, is een handige manier om een handeling te laten zien. Hoe je een account moet aanmaken, of iets dat fout gaat en wat je wil melden.
Op de Mac is recordit.co daar verreweg de eenvoudigste manier voor die ik heb gezien. Opname starten, opnemen, de opname stoppen en je hebt gelijk de url te pakken om de opname te delen. Bijvoorbeeld deze opname die ik even als test maakte.
Je kunt tot 5 minuten opnemen. En als het onder de 45 seconden houdt, maken ze er ook gelijk een animate gif van.
Momenteel alleen voor de Mac, maar ze werken aan een Windows versie. Hier kun je aangeven of je daarvan op de hoogte gehouden wilt worden.
De Windows versie is inmiddels ook klaar kan gedownload worden vanaf de site recordit.co
recordit

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • sybrand van der werf
  Posted 07/04/2014 8:20 pm 0Likes

  http://www.screencast-o-matic.com/ doet het erg goed, gratis tot 15 minuten per filmpje.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 07/04/2014 5:35 pm 0Likes

  Ik kan als oud-Windows gebruiker de software van Techsmith meer dan aanraden. Zowel Jing als Camtasia zijn prima programma’s zoals al door de andere reageerders beschreven!

 • Michel
  Posted 07/04/2014 10:06 am 0Likes

  Ik gebruik Jing, eenvoudig en ook handig om snel een gedeelte van je scherm te ‘fotografen’ en op te nemen in een document.
  http://www.techsmith.com/jing.html
  Gr.
  Michel

  • Michel
   Posted 07/04/2014 10:08 am 0Likes

   PS: In combinatie met Windows

 • Dmitri Luchtmeijer
  Posted 07/04/2014 9:55 am 0Likes

  Beste Patrick,
  Bedankt voor deze tool. Screencasts zijn inderdaad een geweldig middel om één en ander te verhelderen. Wanneer een screencast niet voor een website of andere promotiemiddel is, dan kan een filmpje met de mobiele telefoon (of andere camera) ook een oplossing zijn. Wij gebruiken de mobiele telefoon regelmatig om de werking van nieuwe ontwikkelingen en software aan te tonen. Wij kiezen hiervoor om de ontvanger het ‘echte gevoel’ van meekijken te geven. Deze oplossing is niet zo professioneel als een screencast maar de reacties van de ontvanger zijn goed.
  Voor degene die direct voor Windows aan de slag willen, is Camtasia Studio een geweldige tool: http://www.techsmith.com/camtasia.html En voor degene die minder functionaliteiten nodig hebben, kunnen een gratis versie gebruiken: http://camstudio.org/
  Groet,
  Dmitri

  • Patrick Loonstra
   Posted 07/04/2014 9:58 am 0Likes

   Goed bezig Dmitri.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]