Een wekker waar je écht wakker van wordt

featureimgDe meeste mensen hebben een enorme haat/liefde verhouding met hun wekker, en vooral met de snooze functie. Aan de ene kant wil je graag om een bepaalde tijd wakker gemaakt worden. Of nouja, je wilt eigenlijk vooral om een bepaalde tijd uit bed.

De meeste wekkers halen je uit je slaap, maar maken je vaak niet echt wakker, en ze helpen je al helemaal niet om daadwerkelijk uit bed te komen of in je ritme te raken.

Een (halve) oplossing hiervoor is om bijvoorbeeld een helikopter wekker naast je bed te zetten.

Die wekker blijft af gaan tot je dat helikoptertje weer terug op de wekker hebt geplaatst.

Maar (gebaseerd op het filmpje) dit is nog redelijk makkelijk. Een nog veel lastigere wekker is ‘Clocky‘, of ‘Tocky‘. Die rent van je weg zodra hij af gaat.

Je zult deze wekker eerst moeten vangen voor je hem uit kunt zetten 😉

Om echt wakker te worden is het namelijk best belangrijk dat je uit bed komt (in plaats van te snoozen), en beweegt. Pas zodra je beweegt wordt je lichaam echt wakker.

Een app die dit ook goed heeft begrepen is: Step Out, van Phuong Dong Do

Bij Step Out kun je een wekker zetten, en kun je de wekker pas uitzetten als je 30 stappen hebt gelopen. Dus tegen de tijd dat je die irritante wekker uit kunt zetten ben je al wakker, en uit bed.

Of als je instelt dat je een foto moet maken van je ontbijt. Dan ben je uit bed, heb je ontbijt gemaakt, en ben je aan het eten, en pas dan kun je de wekker uit zetten. Zo helpt die wekker je toch om gelijk in je ritme te komen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Avatar
  Winfried Hallerbach
  Posted 02/12/2013 11:21 am 0Likes

  Naar mijn mening is het problem dat deze wekkers je ruw wekken in plaats van er voor te zorgen dat je wakker wordt. Ik heb altijd problemen gehad met opstaan totdat ik een wake-up light als wekker cadeau kreeg. Een half uur voor de ingestelde wektijd begint de wekker met toenemende intensiteit licht uit te stralen (net als bij het opkomen van de zon). Ik wordt hiervan nog voor het wekkersignaal afgaat helemaal wakker van. Het ergste wat mij zou kunnen overkomen is nl. dat ik ruw in mijn REM-slap wakker wordt gebruld om achter een speledingetje aan te moeten hollen. Dat zou mijn dag pas echt verpesten….

 • Avatar
  Joost
  Posted 02/12/2013 7:31 am 0Likes

  Een wekker die staat te piepen tot je ontbijt gemaakt hebt… Hell, dan begin je elke dag sjacherijnig! 😉

 • Avatar
  Anne
  Posted 01/12/2013 2:15 pm 0Likes

  Mijn simpele oplossing als ik er echt op tijd uit moet: twee wekkers, één naast het bed en één in de ruimte naast de slaapkamer. Als je niet wilt dat iedereen wakker wordt, moet je er snel uit om die tweede wekker het zwijgen op te leggen. Voordeel t.o.v. wegrennende wekkers of helikopterwekkers is dat je in ieder geval weet waar je hem kunt vinden.

 • Avatar
  Nick Smeenk
  Posted 28/11/2013 11:48 am 0Likes

  Ik vind het een ideale app. Alleen loop ik tegen 1 probleem dat ik nog niet heb kunnen oplossen aan. De oplossing heb ik ook nog niet kunnen vinden. Als mijn telefoon in lockstand staat, gaat de wekker niet af. Ik krijg alleen een melding op mijn hoofdscherm waarbij mijn telefoon kort trilt. Als ik vervolgens m’n telefoon ontgrendel gaat de wekker niet af. Iemand hier een oplossing voor?

  • Avatar
   Nick Smeenk
   Posted 28/11/2013 11:49 am 0Likes

   Correctie: “Als ik vervolgens m’n telefoon ontgrendel gaat de wekker wél af”

  • Avatar
   Niels Gouman
   Posted 28/11/2013 4:16 pm 0Likes

   Dan moet je je telefoon niet locken 😉

   Gewoon automatische lock uitzetten, en je telefoon ondersteboven op je nachtkastje leggen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: