Epic Win maakt van je to-do lijst een mobiele game

Vooropgesteld: ik ben een uiterst matige lifehacker. Een gedreven lifehacker of een regelmatige lezer van deze site zou na een dag mijn acties observeren het hoofdschudden en bemoedigend op kunnen merken dat de intenties wél goed zijn. Een simpel voorbeeld is mijn uiterst ongecontroleerde manier van omgaan met to-do lijstjes. Tot voor kort leek mijn bureau een soort papieren “Memento“, bezaaid met lijstjes vol reminders. Maar waar de persoon Johan Voets zich geen raad weet met zijn to-do’s, verplettert de “Stocky Dwarven Roister-Doister” Johan Voets dankzij de iPhone-app “Epic Win” de ene naar de andere taak.

“Epic Win” speelt handig in op de trend van spelelementen in alledaagse praktijken, “gamification“. Het maakt van je droge to-do list een heuse RPG-game, waarbij je voor elke afgevinkte klus punten én virtuele goodies scoort. Gaandeweg wordt je alter-ego steeds sterker en afhankelijk van je type to-do’s groeit hij in een bepaald segment. Het vervult wellicht niet de behoefte van de hardcore “World Of Warcraft”-speler, maar het afvinken van “papa&mama bellen” is in één klap een stuk interessanter geworden.

Bovenop dat spelelement ziet Epic Win er ook gewoon enorm goed uit. De interface, navigatie en geluid zijn compleet in thema en vooral als het gaat om de teksten in de app scoren de makers hoog: je kan een grinnik haast niet onderdrukken als je voor het afvinken van je taken beloont wordt met een “Thanksalatte” of een “Tatty Wooden Chalice” . Je kunt haast niet anders dan deze overwinningen delen via Facebook of Twitter.

Tel daar de synchronisatie met Google Calendar bovenop en je hebt een behoorlijk complete to-do app die mij er intussen al enige tijd van weerhoudt nog lijstjes op papier bij te houden. Dat kan Mike Gayle sowieso beter. De prijs van €2,39 kan nog wel een drempel opwerpen, maar ben je op zoek naar een low-effort, high-fun to-do app – twijfel dan geen moment!

Johan Voets (30) is oprichter van en strateeg bij creatief bureau OKGO. Daarnaast is hij blogger op Dutchcowboys en initiatiefnemer van Paperjammed: een kennis- en netwerk event over nieuwe media voor studenten en professionals. Johan woont en werkt in Amsterdam en is te volgen op Twitter: @johanvoets

Wil je ook een gastblog schrijven over een GTD applicatie of een slimme lifehack? Laat het ons weten via het contactformulier!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Marije
  Posted 04/10/2011 6:00 pm 0Likes

  Geweldig! 🙂 Lijkt me leuk. Ik speel al een tijd een spel waarbij elke taak een bepaalde tijd duurt (zoiets als My Free Farm, maar dan iets intelligenter, al zeg ik het zelf haha), en soms, als ik niet op gang kan komen, probeer ik tegen dat spel te racen. Als ik dan klaar ben met mijn taak (bijv. de keuken poetsen), heb ik meteen mijn beloning: namelijk dat ik weer verder kan met het spel!

 • Frank
  Posted 08/02/2011 5:34 pm 0Likes

  Ik heb eens op de website http://www.epicwinapp.com gekeken en het blijkt dat dit niet op het Windows Mobile platform werkt.
  Dus niks voor mij en mijn HTC HD2.
  🙁

 • BD
  Posted 08/02/2011 11:16 am 0Likes

  Erg toffe app. werkt zeer motiverend!

 • Mark de Ruijter
  Posted 04/02/2011 10:04 am 0Likes

  Heel grappig, als ik het filmpje zo bekijk.
  Voor mezelf vind ik het niet een oplossing maar ik ben dan ook geen fan van rpg’s.
  Mijn mentorleerlingen echter vonden het een fantastisch idee.
  Alleen de prijs is een opstakeltje voor een aantal.

  Wij gebruiken in de klas regelmatig Lifehacking om een gesprek op gang te laten komen over de manier waarop lln met het schoolwerk omgaan.

  Tnks

 • Sjoerd
  Posted 04/02/2011 9:53 am 0Likes

  Erg leuk, althans zover het Youtube filmpje laat zien.. Als mijn huidige ‘serieuze’ task manager (Things) nou eens gesynchroniseerd kon worden dan had ik het zeker een kans geboden… Maar aangezien Cultured Code (makers van Things) hier zelf al de grootste moeite mee hebben, verwacht ik die combi niet en klik ik met een glimlach op het kruisje van dit browser tabblad.
  Of… zou het wat voor m’n nu nog iets te jonge zoon zijn over een paar jaar? …Dat zien we dan wel weer.
  Adieu leuk idee.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]