Erogene zones: wat zijn dat en wat kun je ermee?

Ken je die ene scène van Monica in Friends waarin ze Chandler een papiertje met cijfers laat zien en vervolgens in extase ‘seven, seven, seven, SEVEN’ roept? Nou, daar heeft Monica het dus over erogene zones en welke zij belangrijk vindt. Maar hoe doe je in bed nou zelf je voordeel met de erogene zones van je partner? 

Even de wetenschap uit de weg: een erogene zone is een plek op het lichaam die erg gevoelig is voor prikkels en stimulatie. Wanneer deze delen dus worden aangeraakt, kunnen ze seksuele gevoelens opwekken. Hoewel de erogene zones bij iedereen kunnen verschillen, zijn er een paar plekjes die bij veel mensen overeenkomen. Partners die al een hele tijd bij elkaar zijn, weten waarschijnlijk wel welke plekjes ze moeten beroeren om hun partner in ‘the zone’ te krijgen. Voor mensen die nog niet zo lang met elkaar naar bed gaan, kan dat letterlijk even aftasten zijn. Onderstaande plekjes kun je in elk geval op je lijstje zetten.

Van boven naar beneden

Zowel bij vrouwen als mannen zitten de erogene zones over het hele lichaam verspreid. Laten we bovenaan beginnen: het oor is een gevoelig plekje dat bij stimulatie heel fijne prikkels kan afgeven. Daarom vinden veel mensen het fijn als er zachtjes aan hun oorlel wordt gesabbeld of geknabbeld.

De nek en de zijkant van de hals liggen daar lekker dicht bij in de buurt. Ook deze plekjes doen het goed wanneer eraan gelikt wordt, en daarna misschien langs geblazen wordt.

Verder naar beneden kunnen handen, de binnenkant van de polsen en het strelen van de armen goed werken. Nog iets verder richting het zuiden kan bij dames het strelen van de dijen lust opwekken. Bij de mannen kan datzelfde effect worden opgewekt richting de onderbuik en lies.

De billen zijn bij zowel mannen als vrouwen een plek waar ontzettend veel zenuwen bij elkaar komen. Dat betekent dat de billen erg gevoelig zijn voor alle soorten aanrakingen. Datzelfde geldt overigens voor de onderkant van de voetzool.

Intieme erogene zones

Natuurlijk zijn ook de wat bekendere plekjes op het lichaam erogene zones. Denk hierbij aan tepels, zowel bij mannen als vrouwen, die gestimuleerd kunnen worden. De vagina en penis zijn natuurlijk – ahum – open deuren. Bij mannen kan ook de balzak en voor de avonturier de prostaat nog worden gestimuleerd.

Tell Us What You Think
0Te gek2Leuk0Serieus?2Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]