Evernote beta voor Mac krijgt gedeelde en gestapelde notebooks

De makers van Evernote zijn druk bezig met nieuwe versies van hun organisatie- en notitiesoftware. Windows gebruikers kregen een maandje terug een compleet nieuwe versie en op Android werden we eveneens getrakteerd met een nieuwe interface en mogelijkheden. Nu is het de beurt aan de Mac gebruikers. De nieuwe beta van versie 2.0 voor Mac OSX heeft twee nieuwe features waar we al lang op zitten te wachten. De mogelijkheid om gedeelde notebooks te wijzigen in de desktop applicatie en het is mogelijk om notebooks in notebooks te maken.

Het delen van notebooks met anderen is al langer mogelijk, maar hiervoor moest je naar de Evernote website. In de betaversie kun je dit nu in de applicatie doen. Heb je een premium account, dan kun je tevens wijzigingen aanbrengen in notebooks die anderen met je delen. Dit is een prachtige oplossing voor projectteams die decentraal werken en veel materiaal met elkaar delen. Je hebt in de applicatie de mogelijkheid om een notebook publiek te delen, waarbij hij voor iedereen beschikbaar is, of slechts met een groep mensen. Dit laatste doe je door via email mensen uit te nodigen en daarbij nog een extra beveiliging aan te vinken of men moet inloggen in Evernote.

Voor de Premium-gebruikers is naast het gezamenlijk werken in documenten eveneens een simpel versiebeheer aanwezig. Hiermee kun je oudere versies van een notitie of document snel terugzien.

Daarnaast kun je in de beta voor Mac OSX nu notebooks beter organiseren. Door notebooks op elkaar te schuiven in de desktop applicatie kun je ze stapelen en zo beter organiseren.

Deze nieuwe opties werken alleen nog in betaversie voor Mac OSX, maar zullen snel voor de andere versies van Evernote beschikbaar zijn. Je kunt de nieuwe betaversie voor Mac OSX nu downloaden door in je desktop applicatie naar de Software Update tab te gaan in de Evernote opties en daar “Update to beta versions” aan te vinken. Check nu voor updates en je krijgt automatisch de nieuwe versie. Meer informatie vind je op de blog van Evernote.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Sander
    Posted 07/12/2010 9:54 am 0Likes

    Nice, zouden we dit nu ook spoedig op de iPhone/iPad kunnen verwachten? En daarna wellicht op de Windows-desktop?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]