Hoe verlaat je makkelijk Facebook groepen?

Onlangs werd ik door iemand toegevoegd aan een groep (waarom Facebook dit nog toelaat zonder toestemming, snap ik nog steeds niet). Bleek dat dit niet om een bepaald onderwerp ging, maar dat een bedrijf het onderwerp was. In principe gun ik ieder zijn faam en connecties, maar het resulteerde in allerlei emailvervuiling met meerdere mails in de trant van “help, wat is dit nou weer?” “gaan we iets leuks doen?”en “hoe kom ik ik hier vanaf?”. Niet iets waar ik op zit te wachten als ik mijn mail snel wil doorwerken.

Dus hierbij 2 tips:

1. Maak als bedrijf een bedrijfspagina aan en geen groep. Dit is wat Facebook zelf aangeeft:

Met pagina’s kunnen echte organisaties, bedrijven, beroemdheden en merken communiceren met de personen die hebben aangegeven dat ze de pagina leuk vinden. Pagina’s kunnen alleen worden gemaakt en beheerd door officiële vertegenwoordigers. Met groepen beschik je over een besloten ruimte waarin kleine groepen personen over gedeelde interesses kunnen communiceren. Iedereen kan een groep maken.

2. Wil je een groep verlaten waar je net aan bent toegevoegd (of waar je na een tijdje genoeg van hebt)? Selecteer de desbetreffende groep links naast je berichten, onder je profiel. Je ziet dan rechts naast je berichten een keuzemogelijkheid: ‘Verlaat deze groep’. En dus niet, zoals sommige mensen aanraden, links van de groep op het kruisje drukken, hiermee verberg je de groep alleen, maar ben je nog steeds lid van de groep.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

 • Sander van der Heide
  Posted 22/08/2011 3:00 am 0Likes

  Judy, zover ik weet kun je een community alleen via een RSS volgen of gewoon door op ‘like’ te drukken. bedoel je dat?

 • Judy
  Posted 09/08/2011 10:00 pm 0Likes

  heldere uitleg! Weet je toevallig ook hoe je jezelf uit een netwerk (community) verwijdert?
  het lukt me niet zowel vanuit de accountinstellingen als vanuit de community zelf…

Comments are closed.

%d