Meer online leestips via F»dforward

screenshot_widget_slide0We hebben sinds vanmiddag een kleine wijziging doorgevoerd op de artikelpagina van Lifehacking. Onder elk artikel zijn aanbevelingen te lezen van vergelijkbare artikelen, daarvoor maakten we gebruik van een plugin. Maar sinds vanmiddag hebben we F»dforward ingezet, een nieuwe Nederlandse aanbevelingsservice die aanbevelingen geeft over de eigen site, maar ook andere sites, gebaseerd op de tekst van het artikel.

F»dforward is een aanbevelingsnetwerk, in eerste instantie voor weblogs en andere internet uitgevers. Indien je met interesse een blogpost (een artikel) hebt gelezen, dan kan f»dforward je suggesties geven over wat je nog meer kunt lezen. De suggesties zijn gebaseerd op wat andere mensen nog meer lazen, zoals je dat bijvoorbeeld kent van bekende webwinkels: Mensen die dit boek kochten, kochten ook deze andere boeken.

Op DutchCowboys is meer te lezen over f»dforward:

f»dforward heeft 3 elementen die het zogenaamde lateraal linken verbeteren: het social web door rekening te houden met de sporen die men achterlaat op het web; het semantic web om gelijksoortige en aanvullende content te verbinden met je artikelen en het read/write web, door rekening te houden met dat lezers ook schrijvers zijn tegenwoordig dankzij het gemak van online publiceren. f»dforward gaat over volgen van wat men leest en over aanbevelen wat men schrijft.

Een interessante nieuwe mogelijkheid is om een netwerk van blogs samen te stellen en daar de aanbevelingen op af te laten stemmen. Als je een blogger bent en je wilt ook een Feedforward-widget op je site, dan kun je via deze link de code opvragen voor je blog in de widget zelf. Uiteraard is er ook een WordPress plugin.

We zullen de komende tijd de aanbevelingen in de gaten houden en als het past een verbinding maken met andere blogs om de aanbevelingen meer relevant te maken. Laat ons in de reacties weten wat je ervaringen met Feedforward zijn! Natuurlijk is het team ook op Twitter te volgen

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Jan van der Ploeg
  Posted 24/07/2009 3:52 pm 0Likes

  -1 voor toevoeging in de RSS.

  Ik vind F»dforward overigens een handige dienst. Qua lay-out staat het wel wat rommelig op de pagina. Maar dat is bijzaak.

 • Steven
  Posted 24/07/2009 1:45 pm 0Likes

  Het zou inderdaad erg handig zijn als ze ook bij de RSS feed geplaatst kunnen worden!

 • Wouter Groenewold
  Posted 23/07/2009 10:19 am 0Likes

  Kunnen de Feedforward linkjes ook onder in de RSS feed geplaatst worden? Dit zou een hoop moeite schelen (waar LH toch om draait ;-))

 • Bakkel
  Posted 22/07/2009 6:59 pm 0Likes

  Erg interessant! Ook eens proberen!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]