Fieldnotes memoboeken

Waar de digitale lifehackers vaak eeuwige heilige oorlogen voeren over Mac vs PC en online systemen vs offline systemen, kunnen de analoge liefhebbers er ook wat van. Want wat is nu beter, mooier, lekkerder om in te schrijven dan een Moleskine?  Ook online zijn er hele debatten over te voeren. Ik vind memoboeken altijd leuk om te bekijken en te gebruiken. Zo ontdekte ik de Fieldnotes. Wederom simpele memoboekjes. Zoals ze zelf zeggen, “An honest memo book, worth fillin’ up with good information”.

Ik ben een fan van dit soort notebooks, die net wat meer design zijn dan een simpel schrijfblok van de Hema of de supermarkt. Prettig om naar te kijken en om te gebruiken. Ik heb een setje besteld, zoals ik dat wel met meer van die memoboekjes doe. Gewoon om te kijken of het prettig schrijft, of ik het graag gebruik. Zoals ik eerder al de Myndology notebooks bestelde. Die waren geen daverend succes. Ze waren niet prettig om in te schrijven en mee te nemen. Ik ben benieuwd naar de Fieldnotes. Al is het alleen maar om de goodies die je bij de bestelling krijgt!

Ook zo’n notebook fan? Deel je beste ervaringen in de reacties!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Erwin Penders
  Posted 14/12/2009 8:11 pm 0Likes

  Ik heb een aantal bestellingen ontvangen van Fieldnotes en ik moet zeggen, het zijn zeer fijne blokjes in gebruik. Zelf vind ik ook het verhaal achter de Field Notes boeiend. Als je naar de prijs kijkt, dan zijn de moleskine notitieblokjes een stuk goedkoper.

 • Karin
  Posted 28/11/2009 9:47 pm 0Likes

  Ik houd zelf meer van wat ‘vrouwelijker’ schrijfboeken, boekjes die je door hun buitenkant al tot schrijven (of plakken, tekenen, kleuren) inspireren. Zo heb ik bij mijn lokale boekhandel al diverse Paperblanks gekocht: http://www.paperblanks.com/. Het papier is prachtig en ook lekker beschrijfbaar met vulpen (belangrijk!). Mijn laatste schrijfboeken kocht ik via de webwinkel Feel Goodies: http://www.feelgoodies.nl/. Deze boekjes hebben veelal blanco pagina’s, maar soms wel met een leuke spreuk in een hoek van de pagina. Ook deze boekjes zijn goed te vullen met vulpen. Voor mijn aantekeningen van interviews gebruik ik wel altijd een schrijfboek met een ringband. Die kun je makkelijk dubbelvouwen, zodat je op allerlei kleine hoekjes van tafels, werkbanken of je eigen onderarm kunt werken. En inderdaad, daar scheur ik dan ook nog wel eens een blaadje uit voor iemand zonder papier 😉

 • ellen
  Posted 28/11/2009 7:29 pm 0Likes

  de “what not to do” boekjes zie je op de site van lsltn.l

 • Erik van Luxzenburg
  Posted 27/11/2009 3:34 pm 0Likes

  Ik heb even gekeken naar die Field Notes, maar de verzendkosten vanuit de VS zijn hoger dan de blocknotes. Zou toch handig zijn als een Nederlandse (of Europese) site ze aanbood. Hoewel het totaalpakket door de dollar koers alsnog op maar €14 komt, is het zonde dat je weet dat hiervan bijna €8 verzendkosten zijn!

  Doe dan maar Moleskine, gewoon te koop in Nederland!

 • Marlies van de Ven
  Posted 27/11/2009 1:58 pm 0Likes

  Ik ben zelf voorstander van notitieboekjes met een ringband zodat je nog eens een blaadje weg kan geven zonder dat je blok instort.

  En ik heb ook ooit een ‘what NOT to do today’ blocnote gezien. Ook handig soms. Maar ik weet niet meer waar ik die gezien heb …. ik heb het vast ergens opgeschreven 😉

 • Jens Swelson
  Posted 27/11/2009 10:30 am 0Likes

  Eigenlijk niet zo. Dat komt vooral omdat ik erg slecht kan schrijven. Ja natuurlijk heb ik leren schrijven. Maar na de middelbare school heb ik bijna niets meer met de hand geschreven. Begin het te verleren heb ik het idee.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]