Films en series stream je zo met Kodi

Kodi is ideaal voor het streamen van films en series, maar kan altijd wel wat hulp gebruiken. Met de add-on SuperRepo krijg je in één klap een groot aantal kanalen waaruit te kunt kiezen, zodat je niet meer elke add-on los hoeft te installeren. Wij laten je zien hoe het werkt.

Mediaplayer Kodi is gratis te downloaden voor een groot aantal platformen als Windows, Mac, Linux, Android, gejailbreakte iOS-versies en de Raspberry Pi. Maar het zoeken naar goede add-ons kan nog wel eens voelen als een speld in een hooiberg. Met SuperRepo download en installeer je in één keer een groot aantal goede add-ons.

Installeren

Om SuperRepo te installeren, ga je binnen de Kodi-interface naar System en kies je voor File Manager. Klik op Add source, je krijgt dan een invulveld te zien waarin je een url kunt toevoegen. Typ de url http://srp.nu, voer een willekeurige naam in en druk op OK. Je ziet nu aan de linkerkant de optie SuperRepo verschijnen (of welke naam je dan ook verzonnen had).
1d903efc9310b09c8588e86469e2c6f4

Repository downloaden

Je hebt nu een koppelling gemaakt van jouw Kodi-app met de verzameling mappen van SuperRepo. Om alles daadwerkelijk binnen te halen, ga je opnieuw naar System en kies je voor Settings. Klik aan de linkerkant op Add-ons en daarna op Install from zipfile. Zoek de map die je net hebt aangemaakt (in ons geval SuperRepo).

Afhankelijk van de versie van Kodi die je hebt, kies je voor de juiste map. In versie 15.1 is dat Isenguard, maar dat kan verschillen per versie. Checken welke Kodi-versie je hebt kun je hier doen. In ons geval bladeren we naar de map /repositories/superrepo en gebruiken het zipbestand superrepo.kodi.isenguard.repositories.0.7.03.zip. Selecteer het bestand en druk op OK. De hele verzameling mogelijke kanalen wordt nu gedownload.

Lang niet alles werkt even goed, maar de keuze is groot.
Lang niet alles werkt even goed, maar de keuze is groot.

Add-ons installeren

Nu kun je beginnen met het selecteren van add-ons die je wil gebruiken. Ga terug naar het hoofdscherm en kies voor Video > Add-ons (of Music > Add-ons als je vooralmuziek wil luisteren). Klik op Get more… en je vindt een overzicht van ale add-ons die gedownload zijn via SuperRepo. Kijk goed welke add-oons je denkt nodig te hebben en probeer ze vooral rustig uit, je kunt ze later altijd weer verwijderen. Je installeert een add-on door op de naam te klikken en op Install te drukken.

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?1Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Victor
  Posted 15/01/2017 2:53 pm 0Likes

  De addon die echt goed werkt is Exodus. Ik heb zelf een Raspberry PI3 met Kodi (via steckers.nl), en deze werkt prima.

  Ik ben het dan ook niet met Stijn eens dat dit geen volwaardige vervanger van Netflix is. Sterker nog, het aanbod van Netflix is zeer beperkt in mijn ogen, en met de juiste Addons is het aanbod oneindig.

  Dus uitzending gemist, en films en series kijken doe je met Kodi! Of je van illegale bronnen wil kijken is uiteindelijk je eigen keuze.

  • Anton Bos
   Posted 06/11/2021 6:24 pm 0Likes

   Ik ook kodi box maar die is leeg ,ik best kan zijn hoe installeren wie weet een site waar je moet zij kan me ook mailen antonbos@ziggo.nl

 • Stijn
  Posted 28/02/2016 8:23 am 0Likes

  Kodi is echt een fantastisch programma, maar deze bovenstaande tip is niet direct aan te raden voor beginners!
  SuperRepo is geen officiële repository van kodi en lang niet alle add-ons in die repo zijn onschuldig. Het zomaar testen van alle add-ons kan er voor zorgen dat je PC niet meer naar behoren werkt of je je PC onbedoeld open zet voor hackers etc.
  Lezers die toch geintesseerd zijn: Let op wat je doet en doe eerst verder onderzoek naar welke add-ons je kan installeren. Sommige add-ons zullen niet naar behoren werken en in het ergste geval gaat er echt iets mis met je PC.

  Tot slot is het belangrijk te beseffen dat KODI niet gemaakt is voor het streamen van (vaak illegaal aangeboden) films en series. De KODI community biedt dan ook geen ondersteuning als er iets mis gaat bij het gebruik van dergelijke repo’s/add-ons (meer info: https://kodi.tv/the-piracy-box-sellers-and-youtube-promoters-are-killing-kodi/)

  Dat gezegd hebbende: ik heb ook een aantal van die streaming add-ons geïnstalleerd. Het werkt niet perfect en is wat mij betreft geen waardige vervanging van officiële streaming content zoals netflix, maar als aanvulling op netflix en eigen downloads werkt het prima. Ik gebruik het meestal als ik benieuwd ben naar een serie maar geen zin heb om alles al te downloaden l. Eerst (een deel van) de eerste aflevering kijken bijvoorbeeld. Of als ik dacht dat ik de nieuwste aflevering van een serie al gedownload had maar dat blijkt niet zo te zijn: meteen maar FF streamen ipv eerst wachten tot de downloaden klaar is.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]