First screen: het eerste scherm op de smartphone van Johan Voets

In de serie First Screen lichten we het eerste scherm op de smartphone van bekende lifehackers en andere slimme werkers uit. Wij zijn erg benieuwd zijn hoe zij hun telefoon inrichten en op wat voor manier dit bijdraagt aan hun productiviteit, effectiviteit en efficiëntie.

JohanVoetsVandaag aan het woord: Johan Voets. Johan (1981) is mede-oprichter van creatief bureau OKGO, co-founder & CTO van Foodzy.com en editor-in-chief van Numrush. Johan studeerde zowel infomatica als grafisch vormgeven en zoekt in zijn dagelijks werk naar de perfecte fusie tussen techniek en design.

 

 

Telefoon: iPhone

1. Hoe ziet jouw eerste scherm op je smartphone eruit?

FirstScreenJohanVoets

2. Welke apps op je eerste scherm heb je zelf geïnstalleerd en waarom staan juist deze apps op je eerste scherm?

Om te beginnen de vervangers van “de basisspelers” van Apple:
Sunrise (agenda manager)

Mailbox (mail)

Chrome (browser)

Deze drie apps zijn ieder op hun eigen manier beter dan de standaard apps van Apple. Sunrise en Mailbox zijn slimme, mooi ontworpen apps en Chrome is niet alleen een snellere browser dan Safari, de uitwisselbaarheid van open tabs en geschiedenis op tablet en Macbook zorgen ervoor dat je ook onderweg gewoon rustig door kunt werken.

In mijn dagelijkse werkzaamheden voor OKGO, Foodzy en Numrush maak ik gebruik van de volgende apps:
Basecamp (project- en klantmanagement)

Highrise (project- en klantmanagement)

Harvest (urenregistratie)

New Relic – New Relic, Inc. (status van servers en webapplicaties)

Analytics Tiles (geeft een snelle infographic van al onze Google Analytics cijfers) en daarnaast:

Chartbeat (geeft de real-time statistieken door)

Path, Tweetbot en Foursquare zijn zo’n beetje de enige social apps die ik dagelijks en met enige regelmaat op mijn mobiel check.

Evernote behoeft geloof ik geen verdere uitleg, maar ben je fervent gebruiker, check dan zeker KustomNote. Mooie app om snel standaardformuliertjes naar noties om te zetten.

 

3. Welke apps heb je in de onderste balk staan en waarom?

Mailbox, Chrome, Path en Foodzy. Dit zijn alleen apps die ik meerdere keren per dag en met enige snelheid nodig heb.

 

4. wat wil je graag kunnen met je smart phone, maar wat is nu nog niet mogelijk?

Mijn eerste impuls is dan om te roepen: teleporteren! Maar waarom zou je dat met je smartphone willen doen!? Net als velen zit ik denk ik te wachten op een echt goede integratie van voice control. Wat Google op Android (o.a. met Google Now) laat zien met de ondersteuning voor Nederlands is super en het is voor Apple gebruikers te hopen dat Siri ooit op dat niveau gaat meespelen.

Kijkend naar wat trends van het moment, denk ik vooral dat het meer “ambient” laten zijn van het apparaat, maar met bredere toepassingen, mijn grootste wens is. Niet alleen door notificaties te ontvangen op een connected horloge, maar bijvoorbeeld ook door sloten te kunnen openen zonder je telefoon (of sleutel) uit je broekzak of jas te halen, af te rekenen in winkels, etc.

Maar misschien noemen we het tegen die tijd wel geen smartphone meer. 😉

 

5. Welke app is je ‘guilty pleasure’?

Dat zijn er eigenlijk twee, al weet ik niet of het echt heel guilty is: Timehop is echt een te gekke app die je elke dag weer even aan de hand meeneemt in het verleden van je online leven. Tot 5 jaar terug in tweets, foursquare checkins of Flickr-foto’s, erg cool. Qua pleasure betrap ik mezelf er op dat ik Jetpack Joyride nog steeds erg vaak open als ik even een paar minuutjes tijd te doden heb. Doodsimpel spelletje, maar stiekem best verslavend.

 

Johan is verder te vinden op johanvoets.com, LinkedIn en Twitter.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Sylvia
    Posted 10/09/2013 4:29 pm 0Likes

    Jammer dat sunrise de icloud agenda niet ondersteund… zou ze graag beiden in sunrise zien.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]