Focus je op het heden of op de toekomst?

Er zijn ochtend- en avondmensen, positief en negatief ingestelde mensen, maar heb je al eens gehoord van mensen die zich focussen op het heden vs mensen die zich focussen op de toekomst? Ook dit is een aangeboren eigenschap.

Ondernemer Derek Sivers beschrijft op lifehacker.com het verschil tussen de mensen met een op het heden gerichte blik en met een toekomstgerichte blik.
Zijn belangrijkste conclusies: kinderen die een kwartier wachten met het eten van hun marshmellow, omdat ze dan een tweede krijgen, stellen genot uit. Deze kinderen blijken later onder andere succesvoller te zijn, gezond te eten en regelmatig te sporten.
Dit komt voort uit het gegeven dat je met het uitstellen van genot meer waarde hecht aan de toekomst: kleine geneugten van nu opgeven, waar je toekomstige ik van profiteert.
De balans tussen toekomstgerichte focus en een op het heden gerichte focus is echter belangrijk: toekomstgerichte mensen vergeten in het nu te leven, waardoor ze weinig tijd doorbrengen met vrienden en familie. De op het heden gerichte mensen vergeten dit niet, maar zijn juist gericht op plezier, afwisseling, ontwijken alles wat moeite, onderhoud of routine kost vraagt. Een combinatie van bieden brengt het beste van de twee bij elkaar.

Lees het hele artikel op lifehacker.com.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]