Focusbar: je digitale schop onder de kont bij uitstelgedrag

Uitstelgedrag is een grote productiviteitsverstoorder. Waar we op de basisschool op de vingers getikt werden door de juf, moeten we nu onze eigen discipline opbrengen. En dat is niet altijd even makkelijk. Focusbar is een tool voor Mac die je herinnert aan de taak waarmee je bezig bent: een digitale juf. Ga je naar een andere applicatie, dan komt er een zwarte pop-up in je beeld met daarop een herinnering aan je huidige taak.

De app is makkelijk te installeren en het icoontje verschijnt bovenin je scherm. Vanuit dit icoontje kun je de weinige mogelijke instellingen wijzigen: hoe vaak wil je een pop-up? Waar in je scherm wil je de pop-up zien? Welke taak wil je starten?

De frequentie van de pop-up wordt aangegeven in vier mogelijke ‘annoyance levels’: none, mild, high, wild. Mild is naar mijn idee prima te doen, wild is juist een afleider. Tenzij je Focusbar gebruikt om jezelf achter de computer weg te schoppen als je offline met iets bezig bent.

Een nadeel is dat het niet mogelijk is om een melding te krijgen als je van tabblad wisselt. Zo kun je binnen je browser nog steeds gemakkelijk afgeleid worden door andere sites dan de sites die je daadwerkelijk nodig hebt om te werken.

Verder is FocusBar te synchroniseren met idonethis.com, een website die het mogelijk maakt om per dag de voortgang van een groepsproject vast te leggen.

Focusbar is gratis te downloaden via de app store.
Focusbar - Macoscope sp. z o.o.

Via lifehacker.com

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]